Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mobily, tablety, xboxy a dvacet tisíc korun. O to se hraje ve dvou soutěžích s Krajem Vysočina

Pracovní skupina k problematice elektronické bezpečnosti představila už posedmé soutěže týkající se tématu informačních technologií a elektronické bezpečnosti. I v letošním roce se žáci a studenti v Kraji Vysočina setkají s řadou novinek. V letošním roce se opět jedná o dvě soutěže.

Lákavá je letos odměna pro nejúspěšnější. Zatímco v jedné soutěži jsou připraveny mobilní telefony a tablety, druhá je motivovaná zajímavou finanční odměnou pro přihlášené a úspěšné školy.

První soutěž běží už od května 2017. Jedná se o znalostní kvíz, který je realizován pod hlavičkou projektu Kraje pro bezpečný internet. Znalostní kvíz je navázán na e-learningové kurzy. Žáci musí správně zodpovědět na dvě desítky otázek a poté jsou zařazeni do slosování o hodnotné ceny (mobilní telefony, xboxy a tablety). Kromě soutěžního kvízu mohou žáci vyplnit Kvíz PLUS, který je určen pro opravdové odborníky na elektronickou bezpečnost. Soutěžní kvíz je doplněn o soutěž škol. Škola s nejvyšším počtem žáků, kteří úspěšně absolvují soutěžní kvíz (vítězná škola se vypočítá pomocí koeficientu, který se vztahuje k počtu žáků ve škole), získá finanční dar ve výši 20 tisíc korun. Soutěž končí 31. října 2017. Více informací ZDE

Druhá soutěž je kreativní, zapojit se do ní mohou žáci a studenti z Kraje Vysočina. Záštitu nad soutěží přijal hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Letošním podtitulem soutěže je Internet věcí je věcí nás všech. Žáci mohou natáčet videa, kreslit plakáty, komiksy nebo fotoromány zaměřené na rizika spojená s internetem věcí. Novinkou pro tento rok je soutěž škol, kdy škola, ze které je nejúspěšnější soutěžící, získá finanční dar ve výši 20 tisíc korun. Soutěžící mohou posílat své soutěžní práce nejpozději do 31. prosince 2017. Více informací ZDE.  

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky soutěž, Kraj Vysočina, tablet, Xbox, Internet, Jiří Běhounek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobily, tablety, xboxy a dvacet tisíc korun. O to se hraje ve dvou soutěžích s Krajem Vysočina | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.