Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Oblastní charita Jihlava rozšířila služby pro osoby bojující s nejrůznějšími závislostmi

Oblastní charita Jihlava zahájila provoz adiktologické ambulance, která pomáhá lidem v tíživé životní situaci s řešením jejich problému s návykovým chováním (hazardní hraní, užívání alkoholových i nealkoholových návykových látek). Adiktologická ambulance, která je registrovanou zdravotní službou, funguje v Jihlavě už několik měsíců.

Posláním služby je zajistit osobám fyzickou a psychickou soběstačnost pomocí sociálně terapeutické činnosti. Cílem je umožnit jim v nejvyšší možné míře zapojení do běžného života bez užívání návykových látek a bez problémů způsobených závislostním chováním a zprostředkovat jim kontakt se společenským prostředím, včetně poskytnutí pomoci při uplatňování práv.

Důvodem vzniku bylo propojení stávajících adiktologických služeb Oblastní charity Jihlava, tj. Centra U Větrníku (kontaktní centrum a terénní program pro závislé) a Následné péče (pomoc lidem, kteří prošli léčbou závislosti začlenit se zpět do běžného života).

„Rozšíření nabídky služeb o poradenství v rámci adiktologické ambulance s sebou nese možnost pracovat i s četnější cílovou skupinou, tzn. s uživateli alkoholu, s osobami s nelátkovou závislostí, s osobami usilující o abstinenci a také s osobami jim blízkými. Těmi mohou být rodiče, partneři i děti,“ uvedla Tereza Urbanová, vedoucí jihlavské Adiktologické ambulance.

Tuto nabídku vnímají pracovníci Centra U Větrníku jako důležitou. „Nemusíme odmítat klienty, kteří přicházejí i s jiným typem závislosti. Skutečnost, že Charita má k dispozici adiktologickou ambulanci, z dlouhodobého pohledu vnímáme nejen jako přínos pro stávající služby, ale považujeme to za další posun v celkovém rozvoji organizace,“ řekla dále Urbanová.

Základní informace jsou uvedeny na www.charita.jihlava.cz/zavislosti. Dále je možné se na podrobnosti doptat nebo se objednat telefonicky u vedoucí adiktologické ambulance Terezy Urbanové + 420 731 771 984, každý den mezi 9. a 12. hodinou. Služby jsou poskytovány bezplatně.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky pomoc, závislost, ambulance, adiktologická, charita, služba, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblastní charita Jihlava rozšířila služby pro osoby bojující s nejrůznějšími závislostmi | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.