Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Děti z charitního Klíčku společně se svými rodiči vyjely za poznáním a pokladem

V rámci projektu Společně a úspěšně v Jihlavě v červnu uskutečnil neformální předškolní klub Klíček první vzdělávací výjezd pro rodiny s dětmi. Cílem cesty byla Kamenice nad Lipou – pohádková říše Fábula.

Předškolní klub Klíček svůj provoz zahájil v listopadu 2016. Výjezd byl první aktivitou, která slouží jako poznání nového prostředí, odpočinek a společně strávený čas s rodiči, dětmi a pracovníky klubu mimo Jihlavu.

Děti v pohádkové říši prošly pohádkovou cestu, kde prožily radost i obavy. Cestou k pokladu musely totiž plnit úkoly nejen u královny či princezny pohádkové říše, ale také u ježibaby a čerta. Kromě nalezení pokladu zhlédly děti s rodiči dvě naučná pohádková představení, prošly přírodní bludiště, vyzkoušely si rozluštit několik hlavolamů a zahrály si obří společenské hry. V průběhu pestrého programu bylo k dispozici dětské hřiště. To bylo pro děti jedno z největších lákadel.

Na závěr programu se rodiče s dětmi zúčastnily profesionální školy s drakem v životní velikosti. Při tomto interaktivním programu pod odborným hereckým vedením děti rozhýbaly draka velkého 6 metrů.

„Je strašné teplo, ale jsme rádi, jak moc si to naše děti užívají,“ říkaly maminky během výletu. „Přes prázdniny plánujeme minimálně dva vzdělávací výjezdy pro rodiče s dětmi,“ dodává Sandra Vilášková, sociální pracovnice předškolního klubu Klíček.

Klíček Jihlava - neformální předškolní klub

Posláním Klíčku je pomoc a podpora rodinám s dětmi ve věku 3 až 5 let, které jsou ohroženy sociálním vyloučením. Služba je poskytována ambulantní formou a pomáhá rodinám z Jihlavy podporovat všestranný rozvoj dětí, které v těchto rodinách vyrůstají.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Klíček, děti, výlet, rodiče, Charita, Jihlava, rodina, Kamenice nad Lipou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z charitního Klíčku společně se svými rodiči vyjely za poznáním a pokladem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.