Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Bosch je „Cyklozaměstnavatelem Jihlavy“. Jeho lidé najeli do práce 50 tisíc kilometrů

Sportovní vyžití, podpora zdraví a ještě možnost něco vyhrát: tím vším se vyznačuje iniciativa „Do práce na kole“. V době pořádání akce, od 1. května do 30. května 2017, jezdili zaměstnanci firmy Bosch v Jihlavě do práce na kole, a to jak přímo z domu, tak i v kombinaci s veřejnými dopravními prostředky.

V rámci vzájemné motivace mohli zaměstnanci vytvářet společné cyklotýmy. V letošním roce se do cyklosoutěže zapojilo celkem 180 zaměstnanců jihlavské firmy Bosch, kteří sestavili celkem 73 cyklotýmů. To je o 56 nových jezdců a 30 týmů více než v předcházejícím roce. Firmě Bosch se tak v Jihlavě i letos povedlo zapojit nejvíce jezdců a vytvořit nejvíce cyklotýmů. Firma proto i letos získala ocenění za první místo v kategorii „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“.

Zaměstnanci firmy jezdili na kole pravidelně každý den a v době akce celkově urazili na cestě do práce 50 340 kilometrů. Tato vzdálenost představuje například pětinásobek vzdušné vzdálenosti mezi Jihlavou a Mexikem. Vedle domácích zaměstnanců se cykloakce opět zúčastnili i dva zahraniční zaměstnanci firmy Bosch, kteří aktuálně pracují v Jihlavě - Shimmi Yukitoshi z Japonska a Suneel Prabhu z Indie.

A jak vypadaly celkové výsledky vnitrofiremní cyklistické soutěže? V kategorii mužů najel nejvíce kilometrů Michal Strejček (3 156 km), v kategorii žen byla nejúspěšnější Jitka Křížová (1 549 km). V kategorii cyklotýmů byl nejlepší tým „Cobram team“ ve složení Petr Šlechtický, Josef Vítů, Stanislav Cihlář a Petr Vesecký. Tento tým společně najel skvělých 6 703 kilometrů.

Jízdou na kole za čisté ovzduší a životní prostředí

Každý účastník cykloakce si mohl pomocí online aplikace spočítat množství CO2, které ušetřil tím, že nepoužil na cestu do práce automobil. V rámci akce „Do práce na kole“ ujeli účastníci v celé České republice na 2,5 milionu kilometrů, což odpovídá úspoře 359 tun CO2. Motivačně na účastníky „Do práce na kole“ působily nejen pozitivní efekty v oblasti ochrany životního prostředí a vlastního zdraví, čekala na ně i řada drobných věcných darů, cyklodresy a možnost soutěžit o elektrokolo Bosch.

Většina účastníků nejezdí na kole jen v období soutěže. „Na kole do Bosche jezdím pokaždé, když je hezky. Snažím se jezdit mimo silnice, takže převážně jezdím lesem,“ řekl jeden z účastníků cykloakce ve firmě Bosch Josef Vítů. Sám převzal ve svém týmu úkol kouče a snažil se motivovat zbývající členy týmu k lepším výkonům, což se nakonec projevilo získaným prvenstvím mezi soutěžícími cyklotýmy.

Firma Bosch v Jihlavě se do akce „Do práce na kole“ aktivně zapojuje od roku 2013. Titul „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“ získala firma poprvé v roce 2013, v roce 2014 pak ještě navíc i titul „Cyklozaměstnavatel České republiky“.

Přejímání společenské odpovědnosti u firmy Bosch

„Kdo splnil podmínky pro účast, udělal tak něco pro vlastní zdraví a životní prostředí. Cílem akce bylo pomocí každodenního pohybu minimalizovat zdravotní rizika a pomáhat udržovat dobrý zdravotní stav. Rozsah opatření, kterými firma podporuje jízdu na kole, respektive volnočasové aktivity svých zaměstnanců, je různorodý – od poskytnutí převlékacích kabin, zastřešených odstavných ploch pro kola, až po převzetí nákladů na startovné v soutěži. Získané ocenění „Cyklozaměstnavatel Jihlavy“ jasně dokazuje, že náš vlastní příspěvek ke zlepšení životního prostředí může prospět nejen našemu zdraví, ale zároveň i celému regionu Vysočiny a městu Jihlavě,“ shrnul Ralph Klaus Carle, obchodní ředitel firmy Bosch Diesel s.r.o.

Tisková zpráva

Štítky práce, kolo, Bosch Diesel, cyklozaměstnavatel, ocenění, kilometry, Robert Bosch GmbH, Jihlava, zdraví, životní prostředí, Josef Vítů, soutěž, Česko, Mexiko, Japonsko, Indie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bosch je „Cyklozaměstnavatelem Jihlavy“. Jeho lidé najeli do práce 50 tisíc kilometrů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.