Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Pelhřimovští školáci vytvořili první rekord festivalu rekordů. Zazpívali s Tomášem Klusem

Písničku zpěváka Tomáše Kluse s názvem Do nebe zpívalo v pátek 9. června na Masarykově náměstí v Pelhřimově společně s autorem 1131 pelhřimovských žáků a studentů. Vytvořili tím společně první rekord letošního 27. ročníku festivalu rekordů a kuriozit. Text písně tvořil obsah diktátu, který studenti psali všichni ve stejný čas během dopoledne v sedmi základních a středních školách. Ve střední hotelové škole diktoval text nadšeným studentům v roli učitele sám Klus.

„Rekord registrujeme jako akci, při níž nejvíc lidí společně zpívá text školního diktátu,“ řekl ČTK Miroslav Marek, prezident agentury Dobrý den, která spravuje české rekordy a pořádá festival. Diktát psalo 1250 dětí.

Jako každoročně budou návštěvníci pelhřimovského dvoudenního festivalu rekordů svědky řady pozoruhodných výkonů. „Lidé uvidí například mistra mýdlových bublin Matěje Kodeše, který předvede největší bublifuk na světě.  Náplň má 40 litrů, tvořítko bublin je spíš pro vzpěrače,“ řekl Marek. V programu vystoupí také legenda české kulturistiky dvaasedmdesátiletý Bob Divílek. Se svou o 50 let mladší partnerkou se společně vtěsnají do nevelkého akvária.

Při Galavečeru rekordů bude do rekordmanské síně slávy uveden nejúspěšnější cyklista paralympijské historie Jiří Ježek. Rekordmanem roku v mužské kategorii bude vyhlášen osmadvacetiletý Vladislav Tuláček z Teplic, který překonal český rekord v hodu jednoruč skotským ocelovým závažím vážícím 25 kilogramů do výšky. Přehodil laťku ve výšce 536 centimetrů. Vítězkou ženské kategorie bude vyhlášena Dana Staňková z Prahy, která je majitelkou sbírky čítající 2246 párů solniček a pepřenek z různých materiálů a s nejrůznějšími motivy.

Kuriozitou roku se na festivalu stane první skladba českého autora zpívaná skupinou The Beatles. David Novotný z Českých Budějovic zkomponoval a nahrál hudbu odpovídající stylu Beatles, složil text a následně z izolovaných vokálních stop 30 písní v počítači sestříhal z více než stovky fragmentů trvajících kolem jedné vteřiny vokální složku písně. Do České knihy rekordů byl výkon zapsán loni v dubnu.

Autoři | Foto Facebook: Dobrý den

Štítky rekord, Klus, píseň, žáci, festival, Pelhřimov, Tomáš Klus, The Beatles, Matěj Kodeš, Jiří Ježek, paralympijské hry, David Novotný, Vladislav Tuláček, Muzeum rekordů a kuriozit, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovští školáci vytvořili první rekord festivalu rekordů. Zazpívali s Tomášem Klusem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.