Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jubilejní ročník taneční soutěže Amen khelas přijede zpěvák Jan Bendig

Ve čtvrtek 25. května se v Jihlavě uskuteční 10. jubilejní ročník velké taneční soutěže Amen khelas. Pořádá ji Erko, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež při Oblastní charitě Jihlava. Vystoupí i český zpěvák a herec Jan Bendig. Zvána je veřejnost.

Již desátý ročník tradiční soutěže Amen khelas (v překladu My tančíme) proběhne v jihlavském Domě kultury a odborů 25. května od 15 hodin.

Přibližně třicet tanečních skupin z různých koutů republiky předvede převážně romské tance. „Do soutěže se zapojí asi osm organizací. V rámci nich vznikají taneční skupiny. Někteří tanečníci trénují a vystupují po celý rok, jiní nacvičují tance hlavně na Amen khelas,“ uvedla Michaela Makáňová, koordinátorka soutěže.

Mezi soutěžícími budou například děti a mládež z nízkoprahových zařízení či terénních programů Oblastní charity Jihlava, z Dětského domova Jemnice, z Armády spásy Brno, z Centra Maják Kutná Hora nebo z nízkoprahového Centra 5KA Rychnov nad Kněžnou. Mimo soutěž vystoupí i malé děti z předškolních programů jihlavské Charity – z Klubíčka, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, a Klíčku, neformálního předškolního klubu.

„Máme radost z toho, že se soutěž stala dobrou tradicí a zúčastňuje se jí čím dál více služeb a organizací. Pro děti a mladé je to dobrá motivace k tomu, aby ukázali, co je baví a čím vynikají,“ řekla dále Makáňová.

V porotě zasedne Radek Vovsík, ředitel Dětského domova se školou, Soňa Krátká, koordinátorka projektu Zdravé město Jihlava a místní Agendy 21, Martina Černá z katedry sociální práce Vysoké školy polytechnické v Jihlavě, Irena Šarounová, redaktorka publicistiky ČR Region, Tina Tesařová a Veronika Dufková, trenérky tance z tanečního souboru Street Busters, Ondřej Cina, výherce Amen Khelas 2010, a Ladislav Růžička, technický pracovník z Oblastní charity Jihlava.

Vrcholem celé soutěže a odměnou všem zúčastněným bude koncert populárního českého zpěváka a herce Jana Bendiga.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, Jan Bendig, charita, soutěž, taneční soubor, taneční soutěž, tanec, herec, Brno, Česko, Jemnice, Kutná Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jubilejní ročník taneční soutěže Amen khelas přijede zpěvák Jan Bendig | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.