Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V jihlavském Českém mlýně se poběží Juniorský maraton. Stále je možná registrace zdarma

Největší běžecký závod pro studenty středních škol z celé České republiky je tady! Semifinálové kolo jednadvacátého ročníku Juniorského maratonu odstartuje v Jihlavě již ve středu 26. dubna. Na trati dlouhé 42,195 kilometrů se spolu utkají desetičlenné štafetové týmy středoškoláků z celého Kraje Vysočina.

Do Juniorského maratonu se může zapojit každá střední škola z České republiky. „Stačí dát dohromady desetičlenný tým, ve kterém musí být tři dívky. Každý člen týmu pak běží štafetový úsek o délce 4,2 kilometry, dohromady studenti zdolají trať celého maratonu,“ představuje Juniorský maraton Bojan Nanković z týmu RunCzech.

Vytváření vztahu ke sportu, radost z pohybu nebo spolupráce v kolektivu. To jsou atributy Juniorského maratonu, které oceňuje také Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. „Tento unikátní projekt nejenže přivádí studenty ke sportu, ale také je učí týmové spolupráci a vzájemnému respektu. Díky zapojení učitelů do štafet se zlepšují vztahy na školách. Zároveň Juniorský maraton učí školy žít sportem a významně přispívá ke zlepšení zdravého životního stylu studentů. Jsme tudíž rádi, že můžeme podporovat takto významnou akci, která za posledních dvacet let rozběhala téměř 140 tisíc mladých lidí napříč celou Českou republikou,“ říká ředitel odboru sportu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Zdeněk Bříza.

Vloni běželo 2610 studentů 

Záštitu nad jihlavským semifinálovým kolem převzal hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a primátor Jihlavy Rudolf Chloupek. Přesně ve 12 hodin se na maratonskou trať vydá 15 týmů, které budou bojovat na 1 050 metrů dlouhém okruhu ve sportovním a relaxačním centru Český mlýn. Na každého běžce čekají čtyři kola a úsek o celkové délce 4,2 kilometrů.

V roce 2016 Juniorský maraton v semifinálových kolech přilákal 261 týmů, což znamená rekordních 2 610 studentů. Organizátoři z RunCzech nicméně doufají, že tohle číslo letos ještě poroste. Krajská kola Juniorského maratonu probíhají od 4. do 27. dubna. Nejlepší týmy z krajských kol postupují do finále, to se uskuteční v neděli 7. května v rámci Volkswagen Maratonu Praha a studentské štafety odstartují z první řady po boku nejlepších světových vytrvalců.

Registrace na Juniorský maraton jsou zdarma a hlásit se lze až do poslední chvíle. Stačí jen dát dohromady deset spolužáků a přihlásit se na www.runczech.com/jmc. Pokud se nechystáte běžet, přijďte podpořit mladé závodníky na trati. Celý program provází živá soutěžní atmosféra. Přijďte i vy podpořit mladé sportovce a pořídit reportáž či fotografie z největšího běžeckého závodu pro studenty středních škol v České republice.

Tisková zpráva | Foto www.runczech.com | Zdroj RunCzech

Štítky maratonský běh, Česko, střední škola, Kraj Vysočina, Jihlava, RunCzech, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, sport, Volkswagen, Jiří Běhounek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavském Českém mlýně se poběží Juniorský maraton. Stále je možná registrace zdarma | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.