Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Policie na Vysočině přijímá nové uchazeče. Nabízí zajímavé, stabilní a perspektivní povolání

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina stále přijímá do svých řad nové policisty. Ve vybraných středních školách našeho kraje začínají ve druhé polovině dubna probíhat besedy policistů se studenty s cílem netradičním způsobem představit studentům službu u Policie České republiky.

V průběhu letošního roku nastoupilo v Kraji Vysočina do služebního poměru celkem sedmnáct nových policistů. Policisté nastupovali na pořádkovou, dopravní a cizineckou policii a naší snahou je bylo zařadit na základní útvary do míst blízkých jejich trvalému bydlišti. Nové policisty a policistky budeme do našich řad přijímat i v nadcházejícím roce.

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina stále nabízí mladým lidem, kteří mají minimálně středoškolské vzdělání ukončené maturitní zkouškou, jsou fyzicky i psychicky zdatní a odvážní, možnost stát se příslušníkem Policie České republiky. Na Krajském ředitelství policie kraje Vysočina je k 1. dubnu letošního roku ve služebním poměru 1 318 policistů a policistek. Z tohoto počtu je celkem 147 žen - policistek. Věkový průměr u policistů činí necelých 39 let.

V současné době budou do služebního poměru příjmani noví policisté a policistky, kteří mohou být služebně zařazeni v rámci služby pořádkové, dopravní nebo cizinecké policie. Nově přijatí policisté budou působit v rámci útvarů krajského ředitelství, a to na pohotovostním a eskortním oddělení, dálničním oddělení ve Velkém Beranově a na obvodních odděleních, na odboru cizinecké policie  nebo dopravních inspektorátech v celém našem kraji. Nově přijatými policisty se budou doplňovat početní stavy po celém Krajem Vysočina.

Policista jako celoživotní poslání

Policie uvítá uchazeče, kteří trvale žijí v Kraji Vysočina a kteří budou vnímat práci policisty jako své budoucí celoživotní poslání. Policistou by se měl stát takový člověk, který chce ve svém životě zastávat a ctít zákon, přistupovat individuálně a spravedlivě ke každému občanovi a soustavně prohlubovat své znalosti a odbornou kvalifikaci.

Dále by měli mít zájem na zlepšování bezpečnostní situace a veřejného pořádku v našem kraji, dohlíželi by na bezpečnost na silnicích a bojovali by společně s námi proti kriminalitě. Uchazečům nabízíme stabilní finanční ohodnocení, příspěvky na dovolenou, šest týdnů řádné dovolené, odchodné, výslužné a řadu dalších výhod.

Každý zájemce o přijetí do služebního poměru musí splňovat základní předpoklady – musí být starší 18 let, bezúhonný a především být zdravotně, osobnostně a fyzicky způsobilý k výkonu náročné služby. Uchazeč nesmí být členem politické strany nebo politického hnutí a nemůže vykonávat živnostenskou nebo jinou výdělečnou činnost.

Přijímací řízení je zahájeno doručením písemné žádosti občana o přijetí do služebního poměru k bezpečnostnímu sboru. Při osobním pohovoru s personalistou předkládá uchazeč občanský průkaz, životopis, vyplněný osobní dotazník, rodný list, doklad o nejvyšším dosaženém vzdělání a doklad o dosavadní praxi. Nezbytný je i jeho souhlas s poskytováním a zpracováváním osobních údajů. Přijímací řízení obvykle trvá dva měsíce a v jeho průběhu uchazeč absolvuje psychologické vyšetření, prověrku tělesné zdatnosti, a také zdravotní prohlídku.

Pro bližší informace k možnostem uplatnění v rámci Krajského ředitelství policie kraje Vysočina nebo k podrobnostem přijímacího řízení se mohou zájemci obrátit přímo na konkrétní personalistky krajského ředitelství, na které naleznou kontakty a další podrobnější informace na webové stránce www.policie.cz.

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky Kraj Vysočina, policie, Policie České republiky, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na Vysočině přijímá nové uchazeče. Nabízí zajímavé, stabilní a perspektivní povolání | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.