Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Vážíme si podpory lidí v případě ubitého plameňáka. Rodiče tří chlapců se omluvili, stojí v prohlášení jihlavské zoologické zahrady

Nejen Jihlavou v minulých dnech otřásl případ ubití plameňáka v jihlavské zoologické zahradě. Stojí za ním trojice dětí. Na sociálních sítích tato událost vzbudila velké diskuze, lidé plánovali organizovat nejrůznější akce, které by jihlavskou zoo podpořily. Zoo vydala tiskové prohlášení, v jehož závěru se vyjadřuje i k postoji rodičů tří chlapců. Přinášíme vám ji v plném znění.

Zoologická zahrada Jihlava si velice váží podpory od obyvatel Jihlavy a dalších lidí v reakci na ubitého plameňáka růžového dne 10. března 2017. Váží si i všech projevů solidarity a nabízené pomoci, stejně jako návrhu na konání některých veřejných akcí na podporu zoo.

Na druhou stranu žádnou podobnou akci Zoo Jihlava ani nepořádá, ani se na jejím pořádání nijak nepodílí. Se zástupci zoo ani nikdo o žádné veřejné akci na její podporu, ať už formou pochodu, meetingu, či jiné formě oficiálně nejednal ani nehovořil.

ČTĚTE TAKÉ: Tři chlapci v jihlavské zoo klacky a kameny zabili plameňáka, chytili je městští strážníci 

ČTĚTE TAKÉ: Lítost a strach z policie jsem u výtržníků neviděl, říká mluvčí jihlavské zoo Martin Maláč po pátečním útoku na plameňáky 

Stanovisko Zoologické zahrady Jihlava je, že pokud někdo chce zoo podpořit, nejlépe tak učiní tím, že do ní půjde na rodinný výlet a bude se těšit z pobytu a společnosti zvířat v ní. Zoo bude ráda za všechny návštěvníky, kteří budou pořádkumilovní a kteří nebudou lhostejní a tolerantní k projevům vandalismu nebo nedovolenému krmení zvířat nezodpovědnými návštěvníky, nejen v Jihlavě, ale i v dalších zoologických zahradách. Kdyby někdo z lidí chtěl Zoo Jihlava podpořit výrazněji a dlouhodoběji, může se stát adoptivním rodičem vybraného druhu zvířete, nebo sponzorem zoo. Spousta druhů zvířat na své podporovatele ještě stále čeká.

Rodiče všech tří nezletilých pachatelů se vedení zoo již omluvili. Zároveň rodiče dětí navrhli možnost mimosoudního vyrovnání vzniklé škody a nad rámec chtějí v zoo bezplatně provést úklidové práce.

Foto Zoologická zahrada Jihlava

Štítky zoologická zahrada, Jihlava, Zoologická zahrada Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážíme si podpory lidí v případě ubitého plameňáka. Rodiče tří chlapců se omluvili, stojí v prohlášení jihlavské zoologické zahrady | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.