Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Mezinárodní den průvodců oslaví i VŠPJ. Zdarma nabídne komentované prohlídky města

Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) se v sobotu 18. února připojí k celostátní akci u příležitosti Mezinárodního dne průvodců cestovního ruchu (21. února). Ve spolupráci s Turistickým informačním centrem v Jihlavě a Asociací průvodců ČR nabídne bezplatné komentované prohlídky historického centra Jihlavy.

Široká veřejnost bude mít v sobotu 18. února možnost zúčastnit se bezplatných průvodcovaných prohlídek historického centra Jihlavy pod vedením pedagogů Katedry cestovního ruchu Vysoké školy polytechnické Jihlava.

Připraveny jsou dvě trasy: „tradiční“, přibližně hodinová trasa nabídne bezplatnou návštěvu Brány Matky Boží či městské opevnění. Tříhodinovou „rozšířenou“ trasou, na níž se návštěvníci dozvědí zajímavosti o jihlavských kostelech, krytém dvoře Muzea Vysočiny a dalších pamětihodnostech Jihlavy, provede akademický malíř Vladimír Netolička. Obě trasy budou ukončeny v budově VŠPJ (bývalé budově soudu), kde je pro účastníky připravena výstava fotografií „Konfrontace staré a nové Jihlavy“, jejímž autorem je akademický malíř Martin Kos. Prohlídky budou začínat v 10, 12 a v 14 hodin vždy před Turistickým informačním centrem (budova jihlavské radnice).

Prohlídku je možné zajistit též v cizích jazycích (anglicky, německy, rusky, francouzsky, španělsky a italsky), k tomu je potřeba předchozí rezervace v Cestovní kanceláři VŠJ na e-mailu cestovka@vspj.cz.

Tisková zpráva | Foto Dominik Svoboda

Štítky průvodce, Jihlava, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Česko, Vladimír Netolička, Muzeum Vysočiny Jihlava, Brána Matky Boží (Jihlava)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní den průvodců oslaví i VŠPJ. Zdarma nabídne komentované prohlídky města | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.