Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Třebíč investuje do infrastruktury nových stavebních pozemků přes 20 milionů

Třebíč připravuje pro výstavbu rodinných domů novou lokalitu v Nehradově. Dopravní a technická infrastruktura za více než 20 milionů korun má být dokončená v říjnu příštího roku. Vyplývá to ze zveřejněné smlouvy. Lokalita nabídne 20 stavebních míst.

V Nehradově si lidé v uplynulých desetiletích postavili stovku domů. Připravované pozemky jsou podle dřívějšího vyjádření starosty města Pavla Pacala (Pro Třebíč) poslední, na kterých ještě bude možné stavět. „Je to v lokalitě, která je dlouhodobě územním plánem určená pro zástavbu. Nedotýká se to sousední louky, na které byl dřív výběh koní, ta zůstane nedotčena jako veřejná zeleň," uvedl Pacal.

Vybraná firma ve východní části Nehradova vybuduje silnice, veřejné osvětlení, dešťovou kanalizaci, kontejnerová stání, opěrné zdi a upraví zeleň. Pozemky budou o velikosti 800 až 1100 čtverečních metrů. Pro auta budou přístupné přes ulice U Obůrky a Za Plovárnou. Přístup pěším by měla usnadnit nová cesta vedoucí od Říčních lázních u řeky Jihlavy po schodech ve stráni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Třebíč Žije

Štítky ČR, správa, stavby, reality, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč investuje do infrastruktury nových stavebních pozemků přes 20 milionů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.