Počasí dnes14 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Záchranná stanice na Havlíčkobrodsku se stará o stovky poraněných zvířat ročně. Čeká ji modernizace

Pracovníci Stanice Pavlov na Havlíčkobrodsku v minulém roce přijali a ošetřili celkem 1300 zvířat. Oproti roku 2022 šlo o takřka pětinový nárůst, letos by příjmy také mohly být rekordní. V Pavlově v současnosti bojují s nedostatkem kapacit pro léčbu a rehabilitaci.

Stanice se proto rozhodla pro modernizaci a rozšíření, které milionem korun podpoří také Kraj Vysočina. Předpokládaný rozpočet celého projektu je přibližně 24 milionů korun.

„V Pavlově vznikne nové léčebné zařízení, soustava rehabilitačních voliér a bude pořízeno také nové služební auto pro převoz zachraňovaných zvířat,“ přiblížil plány radní pro životní prostředí Pavel Hájek (STAN). Stavět by se mělo od příštího roku, celá modernizace však potrvá přibližně dva roky.

Stanice v Pavlově funguje už pětatřicet let a pomáhá zvířatům z celého regionu. Kromě záchran se pracovníci zaměřují také na vzdělávání a osvětu veřejnosti. Vysočina zařízení finančně podporuje od roku 2009. Přispívá na pohonné hmoty, energie, veterinární péči nebo platy zaměstnanců.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Záchranné stanice Pavlov

Štítky Havlíčkobrodsko, Pavlov, záchranná stanice, modernizace, zvířata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranná stanice na Havlíčkobrodsku se stará o stovky poraněných zvířat ročně. Čeká ji modernizace | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.