Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

FOTO: Na krajském úřadě je do konce února v rámci výstavy k vidění autentická vězeňská cela

Páteční dopoledne patřilo v sídle Krajského úřadu Kraje Vysočina vernisáži výstavy Život ve věznici a příprava na propuštění, kterou připravila Věznice Světlá nad Sázavou. K vidění je kromě výrobků odsouzených a fotografií z pracovních činností například i vězeňská cela. Výstava bude v budově B k vidění do konce února.

„Tato výstava ukazuje, že i za mřížemi jsou velmi šikovní lidé, věřím, že mnohým otevře oči. Jsem také moc ráda, že světelská věznice intenzivně spolupracuje s několika krajskými školami a tím zvyšuje šance na uplatnění po propuštění,“ uvedla v úvodu Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu.

Během vernisáže vystoupila také vězeňská kapely Katr-band, která v rámci programu prevence kriminality hraje na školách po celé republice.

Věznice Světlá nad Sázavou:

Ve Věznici Světlá nad Sázavou je aktuálně 889 odsouzených žen (údaj k 10. 1. 2017). Největší procento se pohybuje ve věkovém rozmezí 30-40 let. Nejstarší odsouzené ženě je 74 let. Nejčastější délka trestu jsou 2-3 roky, nejdelším trestem je doživotí. Nejčastějším trestným činem spáchaným odsouzenými je krádež.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Věznice Světlá nad Sázavou, Jana Fialová, Sázava, výstava, krajský úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na krajském úřadě je do konce února v rámci výstavy k vidění autentická vězeňská cela | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.