Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Havlíčkův Brod bude příští týden hostit 20. ročník Letní žurnalistické školy

Letošní Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského se zúčastní šest desítek studentů, přihlášení jsou i ze Slovenska a Ukrajiny. Mezi profesionály, s nimiž se setkají, budou Martin Řezníček a Barbora Kroužková z České televize, novinář a mediální analytik Filip Rožánek i bývalí zahraniční zpravodajové, kteří působili v Československu.

Odpolední setkání s osobnostmi nejen z oblasti žurnalistiky budou od pondělí do pátku v Klubu Oko na Smetanově náměstí. „Všem zájemcům z řad veřejnosti jsou přístupné zdarma,“ řekl zakladatel školy Milan Pilař.

Jubilejní 20. ročník školy bude v Havlíčkově Brodě od 18. do 24. srpna. Pořadatelem je obecně prospěšná společnost Centrum Vysočina.

Pondělní debaty se zaměří na etiku v médiích a na to, jak komunikovat o evropských tématech. V úterý se diskutující budou zabývat umělou inteligencí, druhým tématem budou ženy v médiích. Středeční setkání připomene letošní 35. výročí událostí z listopadu 1989, které vedly k pádu komunistického režimu. Debaty moderované Barborou Kroužkovou se zúčastní bývalí zahraniční zpravodajové z Maďarska, USA a Polska. „Podělí se o to, jak vnímali tehdejší československou společnost a jak se s odstupem dívají na její další vývoj,“ uvedl Pilař.

Účastníci se dělí do šesti skupin

První čtvrteční debata bude s mladými novinářkami Kateřinou Gruntovou a Veronikou Capákovou, které na instagramovém účtu Novinářky bez přetvářky přibližují dění své věkové skupině. Pak se bude mluvit o sportovcích v médiích. Závěrečné páteční debaty budou o investigativní žurnalistice v praxi a o letošních amerických volbách. Podrobnosti k programu jsou na webu.

Letní žurnalistická škola je týdenní kurz pro studenty středních a vysokých škol, hlavními tématy jsou média, politika, kultura a historie střední Evropy. Účastníci se dělí do šesti skupin se zaměřením na noviny, rádio, televizi, digitální média, fotografii a na marketing a Public Relations.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky vzdělání, škola, média, Letní žurnalistická škola, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Havlíčkův Brod bude příští týden hostit 20. ročník Letní žurnalistické školy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.