Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Neděle 11. srpna 2024  |  Svátek má Zuzana
Bez reklam

V prvním participativním rozpočtu vybral Humpolec čtyři projekty navržené veřejností

Humpolec na Pelhřimovsku ve svém prvním participativním rozpočtu vybral čtyři projekty na zlepšení života ve městě, které navrhli občané. Udělá je do konce příštího roku.

„Realizace se namísto původně plánovaných tří návrhů dočkají čtyři, díky nižším předpokládaným nákladům,“ uvedl mluvčí humpolecké radnice Jiří Aujezdský. V Pelhřimově, který zavedl participativní rozpočet loni, už některá zlepšení fungují.

V Humpolci díky participativnímu rozpočtu přibude ochlazovací prvek v parku Stromovka, kuličková dráha, svíčkomat a lavičky na hřbitově a bude se z něj také zvelebovat prostranství pod hradem Orlík. Cílem města bylo vybrat tři záměry. Jejich hodnota je od sto osmdesáti do pěti set tisíc korun.

Pelhřimov vyčlenil třikrát méně peněz

Humpolec pro svůj participativní rozpočet vyhradil milion a půl. Lidé mohli navrhovat zlepšení v hodnotě do pěti set tisíc korun. Přihlášených bylo patnáct projektů, hodnotící komise z nich vybrala sedm, o kterých hlasovala veřejnost. Hlasovat mohli obyvatelé Humpolce či místní části starší 15 let, každý měl jeden hlas. Radnice zvažuje, že systém hlasování v budoucnu upraví, někde totiž mají lidé víc hlasů, případně i hlasy negativní.

Pelhřimov loni v participativním rozpočtu vyčlenil pět set tisíc korun. V prvním ročníku obdržel jednáct návrhů. Lidé vybrali workoutové prvky místo klepadel, kuličkodráhu u Stráže, úpravy poloostrova na Radětínském rybníku a pingpongové stoly u Vrbiček. Kuličkodráhu, která má zpestřovat procházky u rybníku Stráž, zprovoznilo město před několika dny. Vyšla na čtvrt milionu korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto infohumpolec.cz

Štítky participativní rpzpočet, Humpolec, Pelhřimov, projekt, veřejnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prvním participativním rozpočtu vybral Humpolec čtyři projekty navržené veřejností | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.