Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Udělat si oheň v Jihlavě? Na Staré Plovárně nebo na Skalce to není problém, jinde bude zákaz

Tři místa na Staré Plovárně, veřejné griloviště na Skalce plus ohniště na Borovince. To budou od půlky července jediná místa ve městě, kde mohou lidé z Jihlavy rozdělávat oheň. Jinde platí zákaz, ničení zeleně by vedení města vidělo nerado.

Tématu se věnovali jihlavští zastupitelé v reakci na zájem veřejnosti o zákládání ohňů, grilování a rekreaci u otevřeného ohně. „Chtěli jsme proto lidem vyhovět a povolit rozdělávání ohňů na místech k tomu vhodných. Nechceme, aby kdokoliv zakládal ohniště ad hoc na plochách zeleně a tím je ničil,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast životního prostředí Richard Šedivý (ANO).

Aby bylo možné zajistit bezproblémový provoz ohniště, zařadilo vedení města do vyhlášky lokality, kde už ohniště nebo gril fungují. „V daných místech nechybí možnost posezení, odpadkové koše ani dobrá dostupnost pro techniku, která plochy udržuje,“ připomněl dále Richard Šedivý.

Griloviště na Skalce rok od zahájení užívání: Hojně využívané, ale dojem kazí nepořádek a ničení zeleně

Veřejné griloviště v lokalitě Skalky se často využívá, trápí nás tam ale udržování pořádku a olamování větví okolní zeleně na podpal. Tak zhruba po roce fungování zní stručné hodnocení ze strany města, správce místa.

Nová vyhláška začne platit za necelý měsíc, přesně 15. července. Na její dodržování budou v terénu dohlížet strážníci. Přestupky následně mohou pokutovat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky oheň, ohniště, griloviště, grilování, Stará Plovárna, Skalka, vyhláška, Richard Šedivý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udělat si oheň v Jihlavě? Na Staré Plovárně nebo na Skalce to není problém, jinde bude zákaz | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.