Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Desítky vozů značky Multicar se sjely do areálu Zámku Příseka, podařilo se překonat rekord

Novotou vonící stroje stály na trávníku vedle těch, které už evidentně něco odpracováno mají, nechyběly ani historické skvosty staré přes šedesát let. Majitelé spolu přátelsky hovořili a panovala pohodová atmosféra.

I letos byla k vidění populární multikára, která hrála hlavní roli ve filmu Zahradník. Loni s ní přijel i herece Oldřich Kaiser. „Já mám taky multikáru. Koupil jsem si lamborghini, ale hned jsem ho prodal, protože multikára je multikára,“ prohlásil před rokem. Letos známou osobnost připomínal jen podpis na pravém předním blatníku.

Multicar (lidově „multikára“) je značka malého nákladního automobilu a nosiče nástaveb, který vyrábí stejnojmenná firma v durynském městě Waltershausen. Multicar je v současnosti jediná značka z bývalého kombinátu IFA, která přežila.
Zdroj: cs.wikipedia.org

Brzy bylo zřejmé, že loňský rekord bude přkonán. Zatímco loni se při prvním ročníku srazu do Příseky sjelo jednačtyřicet vozidel Multicar, letos jich nakonec komisaři dohlížející na český rekord napočítali pětasedmdesát. Přesné číslo v sobotu odpoledne zveřejnil web novinky.cz.

Akce přitom lákala celé rodiny, děti mohly zdarma na skákací hrad, případně se vyřádit s autíčky na dálkově ovládání. Mezi nimi pochopitelně nechyběl model Multicar, pozornost však budilo i autíčko vypadající jak pořádně huňatý pes. K dispozici bylo i občerstvení a tematický program. „Právě začíná přednáška o historii značky Multicar,“ zval například moderátor zájemce do interiéru zámku.

Zajímavá byla také nabídka přestaveb multikár na elektrický pohon. První taková prý vyjela v Praze už před třiceti lety. Dá se tak očekávat, že toto nesmrtelné vozítko se nemusí bát o svojí budoucnost ani s příchodem elektrického pohonu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Prokop Veselý

Štítky Multicar, Zámek Příseka, sraz, rekord

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítky vozů značky Multicar se sjely do areálu Zámku Příseka, podařilo se překonat rekord | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.