Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

PŘEHLED: Den otevřených lesů nabídne procházku a odpoví na otázky. Na Vysočině se zapojí tyto obce

Příští sobotu se po celé zemi bude konat Den otevřených lesů. Z Vysočiny se zapojí hned několik měst včetně Jihlavy. Návštěvníci se dozví mnoho zajímavých informací a určitě od přítomných odborníků dostanou odpovědi na řadu otázek.

Program v Jihlavě začne v 10 hodin. Na návštěvníky čeká komentovaná procházka lesem, ukázky lesnických prací včetně lesní školky a také občerstvení.

Podrobnosti o celorepublikové akci, která má společné darum konání 18. května, lze najít také na webu

Jaký je rozdíl mezi myslivcem a lesníkem? 

„Tušíte, co obnáší vypěstovat strom od sazenice a starat se o něj několik desetiletí, než nám jeho dřevo poslouží třeba pro stavbu domu? Dovedete si představit, jak budou vypadat lesy, až se v nich budou procházet nebo sbírat houby další generace? Víte, jaký je rozdíl mezi lesníkem a myslivcem? Na tyto a další otázky najdete odpověď na třetím ročníku Dne otevřených lesů, který se uskuteční v sobotu 18. května 2024 od 10:00 v Jihlavě pod Šacberkem," sdělil mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. 

Pokud se chcete Dne otevřených lesů v Jihlavě zúčastnit, pak dorazte na sraz, který bude na parkovišti Lesnov za krematoriem nad Zbornou. Zmíněná komentovaná procházka bude měřit zhruba dva kilometry, po cestě bude několik stanovišť a také občerstvení. „Prostor bude i pro otázky návštěvníků a k vidění budou i ukázky techniky nebo lesnické činnosti," dodal mluvčí Daněk. 

Kromě Jihlavy se do Dne otevřených lesů z obcí Vysočiny zapojí Horní Dubenky, Žďár nad Sázavou (sraz na Velkém Dářku), Vilémov a Bystřice nad Pernštejnem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Marcin Jozwiak/pexels | Zdroj Město Jihlava, Den otevřených lesů

Štítky les, příroda, den, program, procházka, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Den otevřených lesů nabídne procházku a odpoví na otázky. Na Vysočině se zapojí tyto obce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.