Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První letošní úspěchy v Zoo Jihlava: Narodila se vydří mláďata a samička antilopy

Hned zkraje roku měla jihlavská zoo dva důvody k oslavě a spokojenosti. 4. ledna se totiž narodila mláďata vydry malé a hned o deset dní později přišla na svět samička antilopy nyaly nížinné. Zatímco nové vydří přírůstky jsou zatím v porodním boxu, malý kopytník se má čile k světu.

Prvními mláďaty, která se v letošním roce v Zoo Jihlava narodila ve středu 4. ledna, jsou vydry malé. Vydří rodiče i zbytek zvířat ve skupině však mláďata úzkostlivě a oddaně střeží uvnitř nory. Chovatelé tak zatím ani netuší, kolik vydřích mláďat se narodilo. Že jsou mláďata i rodiče v pořádku, vědí chovatelé pouze podle pištění v porodním boxu a také podle zvýšeného apetitu dospělých vyder.

Druhým mládětem roku 2017 se stala samička antilopy nyaly nížinné. Ta se narodila v sobotu 14. ledna ve stáji uvnitř pavilonu žiraf. Malá nyala se má k světu, i když zatím hlavně odpočívá ve slaměném pelíšku a pozoruje dění v okolí. Čas od času však již zkouší následovat svoji matku jménem Triga, nebo otce Pembeho, případně některou z tet, nebo starších sourozenců. Nyalám se v jihlavské zoo evidentně dobře daří, neboť za necelý rok je to již čtvrté narozené mládě ve skupině, která se tak rozrostla na celkový počet osmi jedinců.

Foto www.photopost.cz | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky Zoologická zahrada Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První letošní úspěchy v Zoo Jihlava: Narodila se vydří mláďata a samička antilopy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.