Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

PŘEHLED: Dárci v Jihlavě znovu pomohou bezdomovcům nebo rodinám v nouzi. Které potraviny nakoupit?

Nadcházející sobota bude patřit jedné z největších celorepublikových dobročinných akcí, kterou je jarní Sbírka potravin. Dárci mohou věnovat lidem v nouzi základní trvanlivé potraviny, drogistické zboží či hygienické potřeby a dětskou výživu. Do sbírky se organizátorsky zapojí i Oblastní charita Jihlava, jejíž dobrovolníci budou přítomní v jihlavském Lidlu v Okružní ulici a také v Ternu v Rantířovské ulici, a to od 8 do 18 hodin.

Lidé, kteří nakoupí pro dobrou věc, pomohou potřebným lidem, kteří jsou klienty Oblastní charity Jihlava, nebo mají potvrzení o hmotné nouzi od příslušné instituce.

Zapojíte se do jarní Sbírky potravin?

Celkem hlasovalo113 čtenářů

„Nejčastěji pomoc poskytujeme matkám samoživitelkám a seniorům. Darované potraviny vydáváme osobám v nouzi, které k nám pošle úřad, nebo klientům našich služeb,“ uvedla Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka Sbírky potravin z jihlavské Charity. 

Nakoupené potraviny od dárců dále poputují lidem bez domova nebo rodinám, které se ocitly v nějaké momentální nouzi vlivem okolností. „Živitel rodiny přišel o práci, rodině přišel nedoplatek za elektřinu a tak dále,“ vysvětlila Kopalová Mitisková.

Sbírka potravin se koná dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Je projevem solidarity s lidmi v hmotné nouzi, kteří nemají dostatek peněz na pokrytí základních potřeb.

V roce 2023 byla Oblastní charitou Jihlava poskytnuta jednorázová materiální pomoc (potraviny, hygiena) 406 potřebným osobám nacházejících se v akutní nouzi.
 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky sbírka, pomoc, potraviny, nákup, charita, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Dárci v Jihlavě znovu pomohou bezdomovcům nebo rodinám v nouzi. Které potraviny nakoupit? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.