Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vysočině by měly být o víkendu otevřené nejméně tři sjezdovky, sněhu ubývá

Na Vysočině by měly být do konce týdne otevřené nejméně tři sjezdovky, Harusův kopec, Fajtův kopec a Šacberk. Technický sníh kvůli teplotám nad nulou a občasnému dešti na svazích ubývá. Lyžovat se zatím dá také na Čeřínku u Jihlavy a na Křemešníku u Pelhřimova, provozovatelé těchto skiareálů dnes řekli, že budou o dalším fungování rozhodovat podle aktuálních podmínek ze dne na den. Veřejnost budou informovat na facebooku a na webových stránkách.

„Jedeme, ale ne dlouho. Máme před sebou posledních pár dní," řekl Vladimír Cháb ze sjezdovky Čeřínek.

Na sjezdovce Fajtův kopec u Velkého Meziříčí leží od 20 do půl metru technického sněhu, lyžují tam hlavně děti ze škol. „Hlavní vlek je v provozu, zrušili jsme tréninkovou sjezdovku. Na víkend pojedeme," řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

„Lyžujeme. Budeme lyžovat určitě celé prázdniny," řekl Lukáš Havlíček za sjezdovku Šcberk u Jihlavy. Jarní prázdniny ve školách na Vysočině jsou tento týden.

Otevřená je také sjezdovka Harusův kopec v Novém Městě na Moravě. V době závodů biatlonového mistrovství světa v blízké Vysočina Areně se na parkoviště u sjezdovky jezdí přes Radňovice a Jiříkovice.

Trať pro běžkaře měřící okolo 700 metrů je stále v jihlavském rekreačním areálu Český mlýn. Před víkendem bude znovu upravená. „Bohužel tam už nebude stoupání, což lyžaře docela bavilo," řekl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko, který se o okruh stará. Uvedl, že dva menší kopce na okruhu byly zároveň zásobárnou technického sněhu, teď je potřeba ho rozhrnout kvůli úpravám tratě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lyžařský areál Čeřínek

Štítky počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině by měly být o víkendu otevřené nejméně tři sjezdovky, sněhu ubývá | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.