Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Splněný sen. Hynek z domova v Počátkách se potkal s fotbalisty Slavie, navštívil trénink a pohladil si trávník

Fotbalisté pražské Slavie připravili jednomu z klientů Domova Jeřabina Pelhřimov nezapomenutelný zážitek. Hynk Huml, který žije v Počátkách v domově pro osoby se zdravotním postižením, se potkal s fotbalisty. Strávil s nimi trénink, pohladil si trávník a prohlédl si klubové nejcennější trofeje.

Domov pro osoby se zdravotním postižením v Počátkách provozuje krajská organizace Domov Jeřabina Pelhřimov.

Hynek Huml je fanouškem pražské Slavie celý život. Pravidelně sleduje zápasy sešívaných a kromě výher oblíbeného klubu si vždycky přál navštívit slávistický stadion Eden a potkat se s hráči svého oblíbeného týmu. A v tomto týdnu se jeho přání splnilo. Stalo se tak díky projektu Za hranice hřiště, který vychází ze strategie společenské odpovědnosti slávistického klubu.

„Oslovili jsme jeho vedení, kterému jsme představili příběh Hynka. Záhy nám přišla odpověď, že rádi vyhoví. Měli jsme z toho neskutečnou radost, protože Slavia je pro Hynka vším,“ přibližuje zástupce ředitele Domova Jeřabina Pelhřimov Aleš Urban.

Slzy štěstí 

Hynek Huml absolvoval prohlídku stadionu, mohl si zajít pohladit trávník a posadil se na lavičku, odkud se koučují mistrovská utkání. „Hynek se také seznámil s historií klubu a prohlédl si nejcennější trofeje,“ doplňuje Urban. Největším gólem návštěvy pak bylo setkání s hráči Lukášem Masopustem a Stanislavem Teclem, jejichž fotbalové krůčky byly spojeny s kluby z Vysočiny a oba také oblékali dres FC Vysočina Jihlava. „Byli moc milí a ochotní. Popovídali jsme si o fotbalu a zahráli si Člověče, nezlob se. Na závěr od nich Hynek držel slavistickou šálu. Všem z klubu patří velké poděkování, protože během loučení došlo i na slzy štěstí,“ uzavírá Aleš Urban.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Domov Jeřabina Pelhřimov | Zdroj Domov Jeřabina Pelhřimov

Štítky klient, fanoušek, fotbal, Slavia, Hynek Huml, Počátky, Pelhřimov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Splněný sen. Hynek z domova v Počátkách se potkal s fotbalisty Slavie, navštívil trénink a pohladil si trávník | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.