Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Města na Vysočině kvůli střelbě na univerzitě omezují nebo ruší kulturní programy

Jihlava a některá další města na Vysočině kvůli čtvrteční tragické střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze omezují nebo ruší předvánoční program. Pietní místa jsou od dnešního rána v Jihlavě u Vysoké školy polytechnické a u vstupu do radnice na Masarykově náměstí, černý prapor vyvěsilo například také jihlavské gymnázium.

V sobotu, na niž vláda vyhlásila státní smutek, zrušila jihlavská radnice živou hudbu a kulturní program na náměstí. „V tento den zastavíme veškerou hudební produkci, vyhlídkové kolo i kolotoč,“ oznámil primátor Jihlavy Petr Ryška. „Trhy a kluziště zůstanou v provozu, nebude hrát hudba při bruslení," doplnil mluvčí města Radovan Daněk s tín, že v sobotu v poledne se po městě rozezní také sirény.

„Dnes a zítra rozdávají skauti ve městě betlémské světlo, trhovci na náměstí také prodávají svíčky, a proto mají všichni vhodnou příležitost těsně před Vánocemi uctít památku obětí,“ dodal primátor. Druhé pietní místo v Jihlavě zřídila také Vysoká škola polytechnická vedle hlavního vchodu do budovy na Tolstého ulici.

Vysoká škola polytechnická v Jihlavě zřídila pietní místo k uctění obětí čtvrteční střelby

Vysoká škola polytechnická (VŠPJ) v Jihlavě zřizuje pietní místo k uctění památky obětí čtvrteční tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Kvůli špatnému počasí bude pietní místo před školou i uvnitř. Na budově školy byla...

Město Třebíč ruší dnešní kulturní program na Karlově náměstí, v sobotu tam nebude hrát reprodukovaná hudba a nebudou jezdit kolotoče. „Na stožárech před radnicí budou vlajky spuštěny na půl žerdi, na budově úřadu na Masarykově náměstí bude vyvěšen černý prapor," uvedla mluvčí radnice Irini Martakidisová. Pietní místo, kde lidé mohou zapalovat svíčky, je na Karlově náměstí u sousoší svatých Cyrila a Metoděje.

V Havlíčkově Brodě budou vánoční trhy na Havlíčkově náměstí ukončeny v pátek, v sobotu již stánky neotevřou, uvedla radnice na facebooku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky ČR, správa, školy, pietní, střelba, Vysočina, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Města na Vysočině kvůli střelbě na univerzitě omezují nebo ruší kulturní programy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.