Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Na Jihlavu v neděli dýchlo peklo. Na Březinky se na ohnivou show sjely krampus spolky z celé republiky

V Jihlavě si dali dostaveníčko krampusové z různých koutů republiky. Krampus fireshow Jihlava 2023, jak se celá akce oficiálně jmenovala, se již tradičně odehrála v neděli podvečer v areálu obchodního střediska na sídlišti Březinova. O zábavu neměly stovky přihlížejících nouzi.

Již v 16 hodin, tedy hodinu před oficiálním začátkem akce, se prostor náměstíčka uprostřed ochodního centra začal solidně plnit. Ve chvíli, kdy už za tmy začínal program ohnivou show v podání skupiny Novus Origo, už byl prostor zaplněn velmi hustě. Bohatému programu přihlížely určitě vyšší stovky návštěvníků, možná byl jejich počet čtyřciferný. 

Organizátor Krampus Vysočina tentokrát zařadil novinku, diváci si kromě tradičních míst na ochozu a po obvodu mohli stoupnout i do střední části náměstíčka, procházející krampusové tak vlastně chodili celou dobu okolo nich. „Přijeli jsme sem z Třeště, děti se na krampusáky hrozně těšily,“ uvedla pár minut před oficiálním začátkem přihlížející maminka.

Ihned po ohnivé show začalo skutečně přituhovat. Když řekneme, že se do Jihlavy v neděli odpoledne sjely krampusové spolky z celé republiky, nebudeme daleko od pravdy. Svoje originální masky a převleky předvedli účinkující z Tábora, Vyššího Brodu nebo Českého Krumlova, Vysočinu zastupoval pořádající Krampus Vysočina nebo krahulecký soubor. Ten kromě masek a převleků upoutal i ďábelským a hodně hlučným vozovým parkem.

Kdo už někdy na akci krampusů byl, nemohla překvapit divokost jednotlivých čertů a strašidel, někdy byli skutečně jak utržení ze řetězu. Tu jste dostali metlou po zadku, druhý vám například odhodil kulicha do dáli. Vše se odehrálo v rozumných mezích, pokud jste si chtěli jen plácnout nebo pořídir selfie, rádi krampusové vyhověli.  

„Moc se mi to líbilo. Byl jsem i loni a myslím, že to bylo zase o kousek lepší. Je fakt super, jak si ty spolky vyhrají s těmi převleky,“ chválil teenager Jiří, který od cesty schytal od jednoho chlupáče taky pár ran. „Je pravda, že jsem trochu provokoval,“ přiznal.

Vyvrcholením prosincového podvečera byl závěrečný ohňostroj. Nelze opomenout ani charitativní rozměr akce, výtěžek z dobročinné aukce je určen na pořízeních zdravotnických pomůcek pro Sabinku z Velkého Meziříčí.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky Jihlava, krampus, show, zábava

VIDEO: Na Jihlavu v neděli dýchlo peklo. Na Březinky se na ohnivou show sjely krampus spolky z celé republiky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.