Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vzhůru na lyže! V okolí Jihlavy je mnoho tratí pro běžkaře, v pátek se otevřely i další sjezdovky

Na Vysočině jsou díky sněhu upravené tratě pro běžkaře na řadě míst, nejen ve Žďárských vrších. Kvůli očekávané oblevě dobré podmínky pro běžkaře vydrží asi jen do konce týdne. Na některých kopcích několik dní jezdí vleky, další skiareály v kraji se chystají zahájit lyžařskou sezonu v pátek a v sobotu, o víkendu počítají s celodenním provozem. Lyžovat se bude i na Čeřínku, Šacberku, Fajtově kopci, Křemešníku a v Lukách nad Jihlavou.

V Jihlavě bude v zimě zase okruh pro běžkaře s umělým sněhem. Za vstupné lidi platit nebudou

V Jihlavě bude tuto zimu opět uměle zasněžovaný okruh pro běžkaře, pokud to umožní počasí. Spolek Lyžařské Jihlavsko, který trať připraví, už začal v rekreačním areálu Český mlýn chystat techniku na výrobu sněhu. Trať bude přístupná zdarma,...

Díky mrazům mohli vlekaři na Vysočině spustit sněhová děla už koncem listopadu. Na Čeřínku u Jihlavy a na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí budou vleky začaly jezdit v pátek od 15 hodin, v pátek odpoledne zahájily sezonu také sjezdovky na Křemešníku a na Šacberku u Jihlavy. Na Šacberku, kde na svahu leží tři čtvrtě metru sněhu, byl vlek zprovozněný hodinu po poledni. Sjezdovka v Lukách nad Jihlavou bude otevřená od sobotního dopoledne.

Od pondělí se lyžuje na Vysoké u Havlíčkova Brodu. Vleky už jezdí také na Kadlečáku u Světlé nad Sázavou, v Chotěboři nebo v Antonce u Kamenice nad Lipou. Sjezdovky v Chotěboři a Antonce jsou závislé pouze na přírodním sněhu. V Antonce ho teď leží okolo 60 centimetrů.

Na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě by měla být sjezdovka otevřená od 15. prosince. Dobré podmínky tam jsou pro běžkaře. „Výhled počasí slibuje na tento víkend asi poslední lyžovačku do Vánoc. Proto se snažíme efektivně zkoordinovat úpravu tratí tak, aby pro vás bylo připraveno co největší množství," uvedl dnes web Lyžařské Novoměstsko. Aktuální informace o úpravě tratí v širším regionu Žďárska, včetně Bystřice nad Pernštejnem, jsou na webu Bílá magistrála destinační společnosti Koruna Vysočiny.

V okolí Jihlavy až 40 kilometrů upravených stop

Lyžařské tratě jsou na Vysočině například také pod Javořicí a v okolí Třeště na Jihlavsku. Přímo v krajském městě by mohl být tento víkend otevřený okruh pro běžkaře měřící okolo 400 metrů v areálu Český mlýn, uvedli na webu členové spolku Lyžařské Jihlavsko. Stopy jsou projeté rovněž v okolí Humpolce na Pelhřimovsku, u Chotěboře na Havlíčkobrodsku nebo u Rudíkova na Třebíčsku.

V těsné blízkosti Jihlavy jsou v lokalitě Vysoká po přibližně sedmi letech upraveny všechny okruhy o délce až 40 km. „Vše je zde pouze na klasiku,“ říká Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko.  Spolek upravil i desítky kilometrů dalších běžeckých tratí nejen v lokalitě Pístova a Vysoké, ale také Na Dolech a na Zaječím skoku, na Okrouhlíku, v Hosově, v Popicích i na Čeřínku na Novém Hojkově. Zde je k dispozici i úprava pro bruslení. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj ČTK, Magistrát města Jihlava

Štítky rekreace, hory, Vysočina, Jihlava, lyžování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzhůru na lyže! V okolí Jihlavy je mnoho tratí pro běžkaře, v pátek se otevřely i další sjezdovky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.