Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Krajská záchranka pořídila osm nejmodernějších sanitek, stály přes 26 milionů korun

Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina má za sebou významnou investici, když koncem října letošního roku pořídila osm nových sanitních vozů. Ty jsou připraveny nahradit starší flotilu na výjezdových základnách na Jihlavsku, Třebíčsku, Havlíčkobrodsku a Novoměstsku.

Nové sanitní vozy značky Volkswagen Transporter 4motion 6.1 se vznětovými motory o výkonu 150 kW jsou vybaveny tak, aby odpovídaly specifickým potřebám přednemocniční neodkladné péče. „S rychlostí dosahující až 189 kilometrů za hodinu představují tyto vozy efektivní a spolehlivý prostředek pro záchranu lidských životů,“ poznamenal Petr Janáček, tiskov mluvčí krajské záchranky.

Vedoucí dopravy Martin Václavek zdůrazňuje, že nové vozy disponují nejmodernějšími technologiemi. „Již standardem je například sedmistupňová automatická převodovka, pohon všech čtyř kol nebo klimatizace ambulantního prostoru. Tyto prvky nejen zvyšují komfort záchranářů, ale také výrazně přispívají k bezpečnosti během transportu pacientů a zajišťují lepší dostupnost do všech oblastí, zejména za náročných klimatických podmínek,“ přibližuje Martin Václavek

Dodavatelem a současně výrobcem zdravotnické nástavby je firma Fosan z Ivančic. Celková investice činí 26 620 000,- Kč, přičemž částka byla částečně pokryta z evropských fondů REACT-EU, podporujících modernizaci a zlepšení zdravotní infrastruktury. „Pravidelná obnova našeho vozového parku je pro nás klíčová. Nové sanitní vozy zvyšují efektivitu naší záchranky, ale také zajišťují, že můžeme poskytovat vysoký standard péče našim pacientům," dodává ředitelka Vladislava Filová.

Nové sanitní vozy budou umístěny na výjezdové základny v Jihlavě, Telči, Novém Městě na Moravě, Chotěboři, Třebíči, Ledči nad Sázavou, Velké Bíteši a Habrech.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Kraje Vysočina | Zdroj ZZS Kraje Vysočina

Štítky ZZS Kraje Vysočina, investice, sanitka, nákup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská záchranka pořídila osm nejmodernějších sanitek, stály přes 26 milionů korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.