Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve vestibulu Horáckého divadla vznikne nová restaurace s kapacitou pro padesát lidí

Nová divadelní restaurace by už příští rok mohla oživit a zatraktivnit vestibul Horáckého divadla v Jihlavě. Kraj Vysočina jako zřizovatel divadla počítá v rozpočtu na příští rok přibližně se 14 miliony korun na vybudování gastrozařízení s kapacitou kolem 50 míst. Stavba by neměla zásadně ovlivnit průběh nové divadelní sezony, uvedla náměstkyně hejtmana Jana Fischerová.

Stavební úpravy nebudou zasahovat do nosného systému budovy. Restaurace umožňující i kavárenský provoz vznikne ve vstupním vestibulu, který projde velkou exteriérovou přestavbou včetně příček a dispozic. Ve vstupních, čelních prostorech divadla zůstane umístěn také předprodej.

„Díky umístění předprodeje ke vstupu získáme reprezentativní prostor pro propagaci divadla,“ očekává ředitel Horáckého divadla Ondrej Remiáš. Během rekonstrukce bude předprodej přechodně fungovat v budově sousedního ředitelství divadla.

V nejvyšším patře divadla vznikne prostor pro zkušebnu a přibude zázemí pro herce o ploše přes 300 čtverečních metrů. Nové zkušebny budou propojeny s divadlem, ale zároveň bude možnost odděleného vstupu na veřejné prostranství. Bude tak možné prostor pronajímat v době, kdy nebude využíván pro zkoušky divadelního souboru.

Horácké divadlo, které je jedinou profesionální divadelní scénou v kraji, zřizuje Kraj Vysočina od roku 2003. Má 72 zaměstnanců. Kraj Vysočina na provoz divadla přispívá ročně více než 31 miliony korun. V roce 2017 čeká divadlo také oprava střechy nad administrativní budovou

Autoři | Foto www.patrol.cz

Štítky divadlo, Kraj Vysočina, Jana Fischerová, Jihlava, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vestibulu Horáckého divadla vznikne nová restaurace s kapacitou pro padesát lidí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.