Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlava je opět bohatší o nové názvy ulic. Do navigací přibudou Ječná, Žitná a Handlovy Dvory

Krajské město letos již podruhé schvalovalo nové názvy ulic. Tentokrát šlo o ulice v lokalitě Handlovy Dvory, která se nachází na východě Jihlavy mezi ulicemi Brněnská a Kosovská za obchodním domem Tesco. V této lokalitě se konečně rozhýbala výstavba a pro nové domy bylo potřeba připravit adresy.

Nové pojmenování ulic musí schválit městské zastupitelstvo, a i když primátor Rudolf Chloupek (ČSSD) očekával k tomuto bodu velkou diskuzi, nakonec byly nové názvy schváleny velmi rychle a bez diskuze. Na zasedání zastupitelstva města Jihlavy 12. prosince bylo pro navržené názvy 36 zastupitelů, jediný, kdo se hlasování zdržel, byl Marek Hovorka.

Názvy ulic Ječná a Žitná v nové jihlavské čtvrti Handlovy Dvory jsou odvozeny od historické zemědělské výroby, která v minulosti v lokalitě probíhala. V další výstavbě ulic se nabízí pojmenování jako Řepná, Pšeničná, Bramborová, Lněná nebo Maková.

Nová ulice Handlovy Dvory v budoucnu spojí ulice Brněnská a Kosovská. Stane se páteřní komunikací celé čtvrti.

ČTĚTE TAKÉ: Po tříleté pauze získá Jihlava tři nové ulice. O názvech bude rozhodovat pondělní zastupitelstvo 

S výstavbou v lokalitě Handlovy Dvory se mělo začít už v roce 2002, kdy Jihlava na toto území zpracovala a schválila regulační plán. Do této doby ovšem z nyní již zrušeného plánu byl postaven jen obchodní dům Tesco. Regulační plán zpracovaný na tuto lokalitu navrhoval v části od ulice Brněnská občanskou vybavenost včetně komerčního centra a rezervy pro domov důchodců, ve střední části bytové domy - zhruba 650 bytových jednotek a v části při ulici Kosovská rodinné domky - zhruba 120.

Po dlouhých patnácti letech zde konečně nové domy vyrostou. V roce 2017 by je měl postavit soukromý investor. Rezidence Handlovy Dvory je nový developerský projekt pro bydlení v Jihlavě, který zastřešuje společnost S.O.K. real, a.s. V rámci projektu má být postaveno v lokalitě Handlovy Dvory 41 montovaných rodinných domů, které vytvoří dvě nové ulice – vodorovně s ulicí Kosovská. K prodeji jsou nabízeny domy na klíč včetně pozemku o rozloze od 300 do 700 m2.

Foto www.handlovydvory.cz

Štítky Jihlava, dům, stavba, Tesco, Rudolf Chloupek, ČSSD, Marek Hovorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava je opět bohatší o nové názvy ulic. Do navigací přibudou Ječná, Žitná a Handlovy Dvory | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.