Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Schopní manažeři, hlaste se. Město vybírá jednatele firmy, která bude provozovat novou arénu, plat může být nad 100 tisíc

Jihlava začíná vybírat jednatele městské obchodní společnosti, která se bude starat o chod arény po jejím dostavění v roce 2025. Podmínky výběrového řízení v pondělí schválila rada města, zveřejněné budou v úterý. Lhůta pro podávání nabídek bude šestitýdenní. Pokud by se pro arénu podařilo vybrat manažera v listopadu, mohla by být nová městská společnost založená v únoru nebo březnu příštího roku.

V aréně by měly být sportovní, kulturní a společenské akce, firma ale bude zajišťovat například i ubytovací a gastronomické služby. Záměr na založení obchodní společnosti se stoprocentní účastí města, která bude arénu provozovat, schválilo jihlavské zastupitelstvo v minulém týdnu.

Jihlavskou mulfifunkční halu bude provozovat obchodní společnost. Město začne hledat jejího jednatele

Zastupitelé Jihlavy na dnešním zasedání řešili budoucnost Horácké multifunkční arény (HMA), jejíž výstavba je na svém úplném začátku, protože aktuálně stále probíhá demolice starého zimního stadionu. Zastupitelé odsouhlasili záměr založit...

„Nekončí to tím, že to vyvěsíme na úřední desku města," řekl jihlavský primátor Petr Ryška k vyhlášení výběrového řízení na jednatele nové firmy. „Je potřeba dostat to mezi lidi, využíjeme všechny možné komunikační kanály.“ Uvedl, že kromě médií se město bude snažit využívat i agentury, které by mohly lidi doporučit.

Důležité podle něj bude, aby se podařilo vybrat člověka, který bude schopný řídit takovou organizaci a zajistit, aby hala fungovala po všech stránkách. V jihlavské aréně by se podle primátora mohla například téměř ve všech sportech konat juniorská mistrovství Evropy nebo světa.

Jednatel nové městské společnosti by měl být nadstandardně placený, konkrétní částku primátor neuvedl. „Budeme se pohybovat v rámci toho, jak jsou placeni manažeři obdobných zařízení v České republice," řekl Ryška. Připustil, že by to mohla být částka vyšší než 100 tisíc korun.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky ČR, stavby, správa, sporty, Jihlava, FOTO, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Schopní manažeři, hlaste se. Město vybírá jednatele firmy, která bude provozovat novou arénu, plat může být nad 100 tisíc | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.