Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přibyslavská firma věnovala charitní ošetřovatelské službě potřebný kyslíkový přístroj

Charitní ošetřovatelská služba v Přibyslavi při Oblastní charitě Havlíčkův Brod dostane díky přibyslavské firmě SC Metal, s.r.o. tolik vytoužený kyslíkový přístroj. Jak vysvětlila tamní zdravotní sestra Věra Podrázská, jde o vánoční dárek takříkajíc k nezaplacení.

„Kyslíkový přístroj čistí vzduch, takže pacienti dýchají až třiadevadesát procent čistého kyslíku. Lidé, kteří jsou na sklonku života a o které se staráme v rámci domácí hospicové péče, často trpí dušností, a díky tomuto přístroji se jim výrazně uleví. Podstatné pro nás je také to, že jej můžeme k pacientům převážet. Je totiž určený do terénu,“ nastínila Věra Podrázská.

Charitní ošetřovatelská služba potřebovala kyslíkový přístroj pro své pacienty jako sůl, ale narážela na nedostatek finančních prostředků. „Zkusili jsme s žádostí o pomoc oslovit místní firmu SC Metal, a ta nám vyšla velice vstříc. Hned ten den se s námi pustila do jednání a darovala nám třicet tisíc korun na nákup kyslíkového přístroje, za což jí chceme jménem celé Oblastní charity Havlíčkův Brod ještě jednou moc a moc poděkovat,“ uvedla charitní zdravotní sestřička.

Dodala, že společně s vrchní sestrou a vedoucí Charitní ošetřovatelské služby Stanislavou Holendovou s objednávkou neotálely, a že už do konce roku by tak s kyslíkovým přístrojem mohly pracovat.  

Charitní ošetřovatelská služba je odbornou zdravotní péčí, kterou poskytují kvalifikované zdravotní sestřičky doma u nemocného na základě doporučení od praktického lékaře a individuální domluvy s klientem a jeho blízkými.

Tisková zpráva | Zdroj Charita Havlíčkův Brod

Štítky SC Metal, Havlíčkův Brod, pacient, Přibyslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přibyslavská firma věnovala charitní ošetřovatelské službě potřebný kyslíkový přístroj | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.