Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Město představí vizuální podobu revitalizace na náměstí Almy Rosé, zvána je i veřejnost

Desátého srpna dojde k veřejnému představení studie revitalizace prostranství před Dělnickým domem, tedy budoucího náměstí Almy Rosé. Po představení vlastního návrhu bude prostor na diskuzi, zodpovězení dotazů a probrání dílčích podnětů.

Jak bude vypadat prostranství před Dělnickým domem? Porota vybrala dva návrhy, rozhodne se za půl roku

Začíná být o něco jasněji, jak bude po revitalizaci vypadat prostranství před Dělnickým domem, které podle všeho přijme název náměstí Almy Rosé. Porota z celkových třinácti návrhů nejvýše ocenila dva, konečnou podobu má pak na starosti Rada města. ...

Setkání se uskuteční 10. srpna od 16:30 do 18 hodin v kavárně U tří čepic v Dělnickém domě. Autoři vítězné studie, tedy tým architekta Roberta Sedláka, představí nejen revitalizaci náměstí Almy Rosé, ale i řešení ulic Fibichova a V Důlkách, které budou realizovány nejdříve vzhledem k nutné rekonstrukci vodovodu, kanalizace a plynovodu. 

„Hlavní funkcí každého náměstí by měl být pobyt, zadání soutěže proto předpokládalo přesun současných parkovacích stání pro dlouhodobější stání do blízkého okolí. Na náměstí budou zachována místa pro krátkodobé zastavení,“ okomentoval již dříve tiskový mluvčí radnice Radovan Daněk

Urbanisticko-krajinářské soutěže organizované Útvarem městského architekta se původně zúčastnilo 13 týmů. Porota, které předsedal renomovaný architekt Jan Šépka, v soutěži ocenila dva návrhy, které se umístily na sdíleném druhém místě. Druhou cenu v soutěži získaly týmy architektky Anny Laubové a architekta Roberta Sedláka. Na třetím místě se umístil návrh týmu architekta Matěje Čunáta.

Týmy Roberta Sedláka a Anny Laubové dostaly následně za úkol soutěžní návrhy dopracovat na základě doporučení a poroty a požadavků města. Zakázku následně získal návrh Roberta Sedláka, jehož spolupracovníky jsou Eliška Nováková, Jakub Kutílek a Jitka Češková. 

„Zadáním soutěže bylo znovu vytvořit náměstí jako příjemný a plnohodnotný veřejný prostor, který vytváří funkční lokální centrum i reprezentativní předprostor Dělnickému domu. Zásadní výzvou je začlenění dopravního koridoru frekventované ulice Žižkova do zklidněného prostoru náměstí,“ uvedl již dříve bývalý náměstek pro oblast životního prostředí Vít Zeman.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava (vizualizace) | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky náměstí Almy Rosé, Dělnický dům, představení, studie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město představí vizuální podobu revitalizace na náměstí Almy Rosé, zvána je i veřejnost | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.