Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Smutná hokejová zpráva. Zemřel Stanislav Neveselý, trenérská ikona dovedla Duklu k jedenácti titulům

Ve věku 87 let zemřel v pondělí Stanislav Neveselý, jedna z největších osobností jihlavského a československého hokeje. Z dvanácti titulů, které Dukla historicky získala, se podílel na jedenácti z nich. Smutnou zprávu jako první přinesl server iDnes.cz.

Stanislav Neveselý se narodil v roce 1936 v Břilici na Jindřichohradecku. V letech 1959–64 nastupoval za Spartu Prahu a následně za Duklu Jihlavu, kde v roce 1967 ukončil aktivní kariéru, od roku 1965 zde byl asistentem trenéra. Společně s Jaroslavem Pitnerem dovedli Jihlavu osmkrát k titulu mistrů republiky (1967–72, 1974 a 1978). Další tři tituly (1983–85) získal již s pomocí Jaroslava Holíka.

V osmdesátých letech poté Neveselý přešel k národnímu týmu. Nejprve byl k ruce Luďku Bukačovi, společně dovedli československou reprezentaci k titulu mistrů světa na domácím šampionátu v roce 1985. Coby sportovní manažer byl i u slavného zlata českých hokejistů na olympijských hrách v Naganu. V roce 2008 byl uveden do Síně slávy českého hokeje.

„S obrovským zármutkem jsme přijali oznámení o úmrtí jedné z největších osobností jihlavského, československého a českého hokeje pana Stanislava Neveselého. Jeho jméno a činy navždy zůstanou zapsány v našich srdcích. Děkujeme Vám za vše. Rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ stojí od pondělního večera na Facebooku Dukly Jihlava.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dukla Jihlava | Zdroj iDnes.cz

Štítky Stanislav Neveselý, hokej, Dukla Jihlava, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Pochop

Hezký věk,posílám potlesk a úctu k jeho skvělé práci v hokeji tam nahoru !!

Úterý, 25. července 2023, 07:13Odpovědět

Smutná hokejová zpráva. Zemřel Stanislav Neveselý, trenérská ikona dovedla Duklu k jedenácti titulům | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.