Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavské setkání rodin ze sociálních služeb Klubíčko a Klíček se neslo v předvánočním duchu

V rámci spolupráce dvou jihlavských sociálních služeb Oblastní charity Jihlava se uskutečnilo předvánoční setkání maminek a dětí. Celkem se akce zúčastnilo 12 maminek a 11 dětí z Klubíčka (sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi) a z Klíčku (neformálního předškolního klubu). Na programu byla beseda s knězem i předvánoční vyrábění.

Setkání uživatelů z obou sociálních služeb proběhlo v prostorách Klíčku. Tato nově vzniklá služba jihlavské Charity sídlí v prostorách husitské fary v Komenského ulici.

Na akci přijal pozvání otec Christian Pšenička, jihlavský premonstrát, který si pro maminky připravil besedu na vánoční téma. Maminky si mohly s otcem popovídat o vánočních zvycích a tradicích. Potom si společně zazpívali koledy za hudebního doprovodu na elektronické klávesy. „Setkání s otcem Christianem bylo pro maminky podle jejich slov zajímavé, chválily zejména příjemnou formu výkladu,“ říká Dana Pečínková, sociální pracovnice z Klubíčka.

Poté si maminky vyrobily netradiční adventní kalendář, a to ze starších ramínek na oblečení, které si samy donesly. Na ty si pak zavěsily papírové sáčky s ozdobami a do těch si pak děti daly bonbony. Hotové výtvory si každá z rodin mohla odnést domů.

„Toto vůbec první společné setkání rodin a dětí z Klubíčka a Klíčku se opravdu vydařilo. Podobné akce v budoucnu ještě jistě uskutečníme,“ dodává Michaela Jelínková, sociální pracovnice neformálního klubu Klíček.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky rodina, sociální služby, Jihlava, Michaela Jelínková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské setkání rodin ze sociálních služeb Klubíčko a Klíček se neslo v předvánočním duchu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.