Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Slavnosti růžového vína trochu jinak. Před dětmi se v Třebíči natřásala polonahá burleska. Krajně nevhodné, kritizuje město pořadatele

Hodně bizarní kulturní vložku zařadili do doprovodného programu pořadatelé třebíčských Slavností růžového vína. V sobotu podvečer v tamějším zámeckém parku účinkovala burleska, jejíž vystoupení vygradovalo odhalením ňader přímo před očima desítek dětí.

O Slavnostech růžového vína v Třebíči byste se na Jihlavské Drbně za normálních okolností pravděpodobně nedočetli nebýt bizarního vystoupení burlesky, která měla během sobotního odpoledne v zámeckém areálu hned dvě vystoupení. Obrazně by se dalo říct, že kromě lahodného moku z vinné révy se tu v podávala také dosti silná káva.

Umělkyně totiž naprosto neodhadla situaci a během svého druhého vystoupení, které okolo 18. hodiny zblízka sledovaly desítky přítomných dětí, svůj vyzývavý tanec zakončila odhozením podprsenky a pod padajícími konfetami hrdě natřásala svoje prsa. Co se u přihlížejících pánů zřejmě setkalo se zalíbením, vyvolalo u dětí rozpaky a nepochopení.

„Tohle je fakt tristní, slečna si asi spletla čas vystoupení,“ komentuje na Facebooku pod videem Radka Čevelová. „Asi jsem zaspal dobu. Holt zábava se posouvá dopředu a nezná hranice,“ píše ironicky Vlastimil Ciml. Mnozí za skladbu doprovodného programu kritizují město Třebíč, to však slavnosti nepořádalo, jen jim poskytlo prostory. Pořadatelem je společnost Night robots z Pocoucova.

A samo město se v tiskovém vyjádření, které poskytlo v úterý dopoledne, k tomuto incidentu staví velmi kriticky. „Radnice považuje zařazení vystoupení burlesky do odpoledního programu, který byl určen i pro děti, za pobuřující a krajně nevhodné. Vyzýváme pořadatele, aby se veřejně za tento exces omluvil,“ stojí v prohlášení.

Redakci Drbny se podařilo spojit i zástupcem pořadatelů Alešem Mejzlíkem. „Určitě je pochybení, že toto vystoupení bylo odpoledne a ne ve večerních hodinách. Na druhou stranu název "Slavnosti růžového vína" už k něčemu inklinuje, není to dětský den. Ale chápu rodiče, kteří dorazili s dětmi, že jsou naštvaní,“ je si vědom Aleš Mejzlík, který připomíná, že někteří rodiče své děti odvedli a mohli to udělat i další.

„Je zde taky otázka nějakého morálního kompasu. Vadí více polonahá žena nebo ožralý borec, který zvrací do keře a kolem taky chodí taky děti? Tím ale nechci vystoupení burlesky obhajovat,“ říká Mejzlík, podle něhož bylo chybou, že si neověřil jakou úroveň show mladá žena předvede. „Jak jsem se dozvěděl zpětně, existuje několik úrovní vystoupení. A ona prý předvedla to nejodhalenější. Možná to v určité chvíli taky mohla zastavit,“ zamýšlí se pořadatel slavností.

K události se na sociálních sítích vyjádřila sama burleska, která vystupuje po uměleckým pseudonymem Elektra. „Prosím lidi proberte se, řešíte ‚pikačoviny‘ a přitom, než vzít život s humorem a užívat si ho, ztrácíte svůj drahocenný čas a energii nad rádoby skandálními příspěvky na FB,“ zveřejnila Elektra na Facebooku. 

Zmiňuje také, že „v programu celé akce, která nebyla už od začátku určena pro děti, jste byli všichni upozorněni, že bude jedno vystoupení Burlesque ve 16:30 a další v 18:30. Na vystoupení, které je na tomto příspěvku, jste byli moderátorkou upozorněni, že není úplně vhodné pro děti. Ptám se vás všech tedy, proč jste svoje děti neodvedli a nechali je tam stát,“ podivuje se Elektra.

Třebíčský magistrát připomíná, že Slavnosti růžového vína mají ve městě devítiletou tradici a jsou všeobecně oblíbené. Město každoročně konání kulturních a společenských akcí podporuje i ze svého rozpočtu, 60tisícové dotace se tak dočkaly i letošní slavnosti. „Tuto částku budeme od pořadatele vymáhat zpět, kvůli porušení etiky a morálky při slavnostech.“

S tím pořadatelé nebudou mít problém. „Omluvu určitě zveřejníme, požadavek na vrácení částky určitě bez výhrad akceptujeme,“ dodává Mejzlík. 

Případem začali zabývat i třebíčští policisté. „Šetření je na samém počátku, o jeho výsledku vás budeme informovat,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Milada Svobodová (redakčně upraveno)

Štítky Třebíč, Slavnosti růžového vína, zábava, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomas Vodicka

Tohle strašně vadí, ale když nedávno transzrůda v Brně četla dětem pohádku o tučnákách buzerantech, tak to bylo v pořádku. Jinými slovy přirozená nahota normální ženy je problém, ale úchyl vydávající úchylku za běžnou věc je v pořádku. Fakt zlaté Rusko a Maďarsko a jejich zákony potlačující tato individua.

Pátek, 23. června 2023, 12:46Odpovědět

Em Kresová

No udělali si reklamu - špatná reklama taky reklama. Jakpak se budou asi koukat, když na příští jejich akci místní a z okolí nepůjdou, ale nahrne se jin tak tlupa 61ti pohlavních. :-)

Úterý, 20. června 2023, 22:29Odpovědět

Tomáš Jedno

Wau.... V programu to je napsané, moderátorka publikum na to upozorňovala a už jen ten název ,,Slavnosti růžového vína" asi logicky není určeno dětem. Tak co se sakra rozčilují? Co jako čekají, že tam asi tak bude? Dětské vystoupení? Nerozumím tomu proč by pořadatel měl vracet dotaci a už vůbec nerozumím, proč to vůbec řeší policie. Řešit by měl spíš psychiatr a OSPOD ty rádoby matky když zjevně mají mozkovnu plnou hnoje. Fakt neskutečné....

Úterý, 20. června 2023, 19:22Odpovědět

Smazaný uživatel

To jako děti v jejich věku nikdy neviděli odhalené ženské prso? Nedělejte z nich neposkvrněný andílky. Stačí si poslechnout,jak se baví cestou domů ze školy. Jeden by se červenal za ně. Na internetu si dokáží také ledacos najít.

Úterý, 20. června 2023, 18:46Odpovědět

Tarman Tari

"Slavnosti růžového vína" jinak řečeno slavnosti alkoholu? To jako oslava alkoholu je pro malé děti?

Úterý, 20. června 2023, 16:18Odpovědět

Ludvík Jaroš

ani já nevidím problém v uměleckém "avizovaném" vystoupení ženy. V rozpacích jsem když děti vidí zcela jiná "stádovitá" vycházení do ulic, kde se tedy kolikrát dějí věci)))a jsou přímo spojena se sex.orientací jednotlivců

Úterý, 20. června 2023, 16:13Odpovědět

András Máté

Nevidím problém. Když mohou být průvody LGBTQ+ s obnaženými částmi těla. Navíc - v programu celé akce, která nebyla už od začátku určena pro děti, byli všichni upozorněni, že bude jedno vystoupení Burlesque ve 16:30 a další v 18:30.

Úterý, 20. června 2023, 15:26Odpovědět

VIDEO: Slavnosti růžového vína trochu jinak. Před dětmi se v Třebíči natřásala polonahá burleska. Krajně nevhodné, kritizuje město pořadatele | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.