Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlava nahradí rušenou poštu na Horním Kosově dotovanou službou. Stát bude přes milion ročně

Jihlavská radnice by chtěla nahradit jednu ze dvou rušených poštovních poboček ve městě službou Pošta Partner plus, na niž bude muset podle předpokladu ročně doplácet asi 1,3 milionu korun. Jde o pobočku v části Horní Kosov. Návrh na její zachování předloží vedení města v červnu ke schválení městskému zastupitelstvu.

„S Českou poštou jsme domluvení, že to s největší pravděpodobností přebereme, zatím v tom objektu, který je, kde i oni jsou v pronájmu," uvedl ve čtvrtek jihlavský primátor Petr Ryška. Uvedl, že by tam měla pobočka pošty zůstat, protože jde o lokalitu, která se rozvíjí. Česká pošta ale požadavku nevyhověla.

V Horním Kosově pošta denně obslouží 80 až 90 lidí a provede i 170 transakcí. Město tam chce zachovat přepážku, již by obsluhoval jeden člověk, zatím tam pracují dva lidé.„Trošku jsme přemýšleli, jestli poštu s něčím nespojit, například i s knihovnou, která tam je," řekl Ryška. Knihovna je ale nová a spojení s poštou by se podle něj nehodilo.

Budoucnost České pošty v Jihlavě. Radnice dohodla výměnu, o pobočku určitě přijdou lidé v Heleníně

Také Jihlavy se dotkne plánované rušení poboček České pošty. Tento podnik trvá na tom, že konkrétně v krajském městě Vysočiny uzavře dvě pobočky. Vedení Jihlavy má za sebou jednání se zástupci České pošty. Po něm je už jisté, že pobočka v ulici...

V padesátitisícové Jihlavě chtěla Česká pošta v polovině roku zrušit dvě pobočky z šesti. Město nejdřív u rušených poboček dohodlo výměnu. Místo pošty u vlakového nádraží v Havlíčkově ulici skončí pobočka v místní části Helenín, která je podstatně méně využívaná. Primátor uvedl, že u nádraží má pošta přes 300 transakcí denně, pošta v Jihlavě - Heleníně má ve srovnání s ní desetinové vytížení.

Česká pošta kvůli úsporám sníží počet poboček v Česku k 1. červenci o 300 na 2 900. Na Vysočině se jich podle zveřejněného seznamu uzavře 11.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto eorlova.cz

Štítky ČR, pošta, správa, Česká pošta, Jihlava, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava nahradí rušenou poštu na Horním Kosově dotovanou službou. Stát bude přes milion ročně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.