Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Jarní prázdniny na Vysočině budou v roce 2024 o dva týdny dříve, kvůli mistrovství světa v biatlonu

Týdenní jarní prázdniny začnou v roce 2024 na Vysočině místo 26. února už 12. února. Změnu termínu oficiálně schválilo ministerstvo školství, potvrdila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. Kraj žádal o dřívější termín kvůli konání biatlonového mistrovství světa, které se v Novém Městě na Moravě na Žďársku uskuteční od 5. do 18. února 2024.

Kraj Vysočina chce kvůli biatlonu změnit termín jarních prázdnin 2024. Už o to požádal ministra školství

Vypadá to, že jarní prázdniny v roce 2024 budou na Vysočině zřejmě v jiném termínu, než se původně plánovalo. Důvodem je úspěch Českého svazu biatlonu, kterému se podařilo na rok 2024 získat pořadatelství prestižního Mistrovství světa v biatlonu...

Ministerstvo školství změnu konání jarních prázdnin povolilo za předpokladu, že krajský úřad předem projedná uvedenou změnu s řediteli škol, kteří pak budou informovat zaměstnance škol, žáky a jejich zákonné zástupce.

Krajský radní pro školství Jan Břížďala (Piráti) už dřív uvedl, že kraj chce, aby děti měly během mistrovství prázdniny i kvůli náročné logistice veřejné dopravy, případně dopravním zácpám, kvůli kterým by se nedostaly do škol. V prázdných školách bude navíc možné využít pro mistrovství jejich ubytovacích či stravovacích kapacit.

O změnu termínu jarních prázdnin žádala Vysočina už v roce 2012 kvůli mistrovství světa v biatlonu, které se v asi desetitisícovém Novém Městě na Moravě konalo v únoru 2013. Účastnily se ho výpravy ze 43 zemí. Závodníkům denně fandilo na 20 tisíc diváků.

Biatlonové mistrovství světa v roce 2024 Mezinárodní biatlonová unie (IBU) přidělila Česku na on-line kongresu v roce 2020. Nové Město na Moravě bylo tehdy jediným kandidátem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto biathlonnmnm.cz

Štítky ČR, správa, školy, biatlon, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní prázdniny na Vysočině budou v roce 2024 o dva týdny dříve, kvůli mistrovství světa v biatlonu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.