Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Léčba deprese či roztroušené sklerózy. Výzkum prokázal obsah léčivých látek v bio bylině pěstované na Berounsku

PR článek

Léčivá síla bylin je známá od pravěku. Vědecký výzkum týmu VŠCHT však nyní prokázal unikátní obsah léčivých látek v bio levanduli lékařské Angustifolia Munstead pěstované v Chodouni, u Berouna na vápencových mořích Barrandien geoparku, tzv. Levanduli Chodouňské. Její pozitivní účinky při celostní léčbě mnoha civilizačních nemocí vyzkoušely již desítky pacientů. V samém srdci Barrandien geoparku, přímo u bio levandulových polí, nyní tým Heleny Neumannové buduje ekologické lázeňské centrum, které bude využívat sílu bylinných produktů a tradičních procedur pro léčbu těla, mysli a duše. Od podzimu 2022 navíc probíhá na dvou českých základních a středních školách pilotní projekt „Jeden den pro duši“ testující účinky Levandule Chodouňské při léčbě post pandemické narušené psychiky žáků s průběžnými nadstandardními výsledky.

Jak to začalo?

Levanduli lékařskou v Chodouni vysázel tým Heleny Neumannové v roce 2012 a po 5 letech získal certifikát ekologického pěstitele. Aby totiž bylina obsahovala pouze zdraví prospěšné látky, je nutné pěstovat ji v biokvalitě, tedy bez použití hnojiv a pesticidů, hormonů a antibiotik, které do půdy nepatří. V roce 2019 začal tým spolupracovat s Dr. Ivetou Horsákovou z VŠCHT ČR na vývoji bio Levandulové harmonizované vody.

„Bio Levandulová harmonizovaná voda je stáčená z čistého výluhu bio Levandule Chodouňské a bio citronu přes 24kartové zlato po vzoru starých Egypťanů, aby skutečně přinášela pouze vzácná antibiotika, antiseptika, vysokou hladinu antioxidantů a antibiotik,“ vysvětluje Helena Neumannová a dodává: „Lidé, kteří vyzkoušeli naši ozdravnou pitnou kúru, se do Údolí vraceli s velmi pozitivní zpětnou vazbou. Pitná kúra jim dle jejich slov odbourala žlučníkové koliky, bolesti žaludku, zbavili se žaludeční neurózy, snížil se jim cholesterol i tlak, zlepšilo dýchání, a hlavně se jim celkově zklidnila nervová soustava“. Takové výsledky tým očekával na základě dostupných světových výzkumů Levandule lékařské, ale následný vlastní výzkum Levandule Chodouňské přinesl výsledky lepší, až výjimečné, oproti dalším Levandulím lékařským.

Výsledky výzkumu předčily očekávání

Proto byl zahájen vývoj a výzkum dalších produktů i čisté bio Levandule Chodouňské - celé byliny sušené, jednotlivých částí, bio esenciálního oleje, bio hydrolátu a hlavně dalších asi 10 Levandulí lékařských z Evropy včetně Francie. Probíhal na základě podpory VŠCHT ČR agenturou TAČR a EU a jeho výsledek předčil očekávání. Hladina biodynamických látek, především flavonoidů, které dnes často zachraňují život u autoimunitních onemocnění, psychických onemocnění, neurologických chorob či problémů s imunitou, byla až šestinásobně vyšší než u ostatních bio Levandulí, například z Francie, Bulharska, Izraele, Chorvatska, Slovenska nebo i ČR.

Tým doc. Heleny Čížkové a Dr. Ivety Horsákové potvrdil již výsledky dřívějšího výzkumu Levandule Chodouňské od prof. doc. Petra Kaštánka z Biocen Laboratories, který rozpoznal jedinečnost léčivých biodynamických látek a uvedl, že neoactinetm lavander je nová účinná látka tvořená přírodním komplexem levandulových bioflavonoidů a fenolových látek, vyvinutá na základě českého výzkumu z bio Levandule Chodouňské pěstované v Čechách na vápencových mořích, stresované větrem a mrazem v průběhu roku. Právě v tom tkví podle vědců jedinečnost a světové unikum Levandule Chodouňské.  

Vize Levandulového údolí – celostní lázně a Klinika Laffe ve spolupráci s renomovanými instituty pod vedením Dany Němcové, zakladatelky Goodie a Laffe

Již nyní mají návštěvníci Levandulového údolí k dispozici několik ozdravných procedur, od přímé aromaterapie, přes různé druhy funkčních masáží, celostní epigenetickou analýzu a terapii až po léčebné několikadenní pobyty. Tuto nabídku bude tým dále rozšiřovat a cílem je v údolí vybudovat celostní kliniku po vzoru zahraničních zařízení, a to zejména díky výjimečným výsledkům vlastních produktů především u dospělých trpících depresemi, úzkostí, nespavostí a celkovým vyčerpáním, atopickými ekzémy, poruchami trávícího systému a hormonálními změnami v těle. „Výjimečné výsledky jsme za uplynulých 5 let zaznamenali také u klientů s epilepsií, Alzheimerem, roztroušenou sklerózou nebo ztrátou imunity. Nyní se pouštíme do problémů hormonálního charakteru především u žen a také Alopecie (ztráta vlasů a ochlupení), protože kolegové v USA mají s Levandulí lékařskou excelentní výsledky také v této oblasti,“ doplňuje Neumannová.

Biodynamické antioxidanty, antibiotika, antiseptika, antidepresiva a flavonoidy v kombinaci s minerály z vápencových moří se stávají nejvýznamnějším pomocníkem dynamické regenerace centrální nervové soustavy a to díky zacelení neuroreceptorů, které tvoří spolu s neuropeptidy základní přenos informací mezi mozkem a jednotlivými orgány a tím řídí pochody v těle. Dojde li v našem těle k poranění, onemocnění případně zpřetrhání těchto nervových vláken, tělo přestane fungovat, tak, jak bylo nastaveno od přírody a začne se bouřit, škodit si. Vznikají tak autoimunitní, chronická nebo onkologická onemocnění. Již deset let je i v konvenční medicíně přikládán bylinné aromaterapii stále větší význam. Vědci z mnoha významných světových týmů změřili a prokázali viditelné a jasně měřitelné výsledky, ve kterých právě královna bylin, levandule lékařská sehrála významnou roli. V případě, že v ČR roste bylinný unikát co do léčivých látek, je na místě využít jej nejen k prevenci ale i pomoci v léčbě INVITRO tedy užíváním takové byliny. I z tohoto důvodu si tým Heleny Neumannové váží spolupráce s významnými lékaři a kolegy, jako jsou Doc. Petr Kolísko (vědec a lékař) nebo MUDR. Milada Sárová (Balneologie Karlovy Vary), MUDr. Vladimír Wurm z Františkových lázní a Mariánských lázeňských nebo MUDR. Kraus z psychiatrické kliniky Recovery ve Františkových lázních. Tým lékařů, sester a odborníků v Domově Svatého Josefa pro péči o pacienty s Roztroušenou sklerozou…

Jeden den pro duši

Helena Neumannová také stojí za vznikem projektu Jeden den pro duši, který se zaměřuje na podporu psychiky dětí a dospívajících. Ta byla v mnoha případech těžce poznamenaná pandemickými restrikcemi a přerušením sociálních vazeb, což mělo za následek deprese, sebepoškozování, nebo dokonce pokusy o sebevraždu. Vynikající výsledky výzkumu bio Levandule Chodouňské dlouhodobě ukazují a nasvědčují tomu, že by mohly nejen pomoci dětem a v budoucnu i rodičům zvládat stres, vyčerpání, tlak na výkon, a hlavně prevenci sebepoškozování, šikany a sebevražd, a to 100% přírodní cestou, bez vedlejších účinků a závislostí.

K těmto výsledkům povedou zejména zdravé návyky každodenní péče o duši spočívající v jednoduchých a tisíce let prověřených úkonech. V prvé řadě tzv. přímou aromaterapií na kůži vnitřních zápěstí a spánků s bio Levandulovým esenciálním olejem ze za studena lisované Levandule Chodouňské. Dále pak zdravou výživou v kombinaci s užíváním super nápojů a čajů v bio kvalitě s Levandulí Chodouňskou. Do projektu jsou nyní v testovací fázi zapojeny dvě školy prestižní gymnázium J. G. Jarkovského a Akademie Leonardo Vinci. Tým Heleny Neumannové současně hledá partnera, který by umožnil rozšíření projektu do dalších škol. Mají o to velký zájem.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Zdice, Levandulové údolí, levandule, BIO, byliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léčba deprese či roztroušené sklerózy. Výzkum prokázal obsah léčivých látek v bio bylině pěstované na Berounsku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.