Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pracujte na čerstvém vzduchu, hledáme nové zahradníky a zahradnice

PR článek

Generace zahradníků se střídají, co však zůstává, je zeleň, která nás ve městě obklopuje a je přirozenou součástí našeho života. Právě nyní se tvoří prostor pro nové tváře pokračující v této krásné profesi.

Pestrá práce

Společnost Správa městských lesů Jihlava, s.r.o. pečuje o veřejnou zeleň v krajském městě Jihlavě již od roku 1994. Práce na veřejné zeleni je velmi různorodá. Jakmile se zima chýlí ke konci, hrne se na zahradníka spousta činností. Provádí řez ovocných stromů, keřů a růží, čistí trvalkové záhony, sází keře a stromy. V dubnu obvykle poprvé seče trávu, připravuje nové plochy pro výsadbu květin, započne zbavovat kulturní rostliny nechtěné konkurence. Jakmile se náročné, ale zároveň krásné, jarní období začne přelévat do léta, zahradník nelení, ale stříhá živé ploty, udatně bojuje s bujným růstem keřů tam, kde to situace vyžaduje. U jiných, kterým se už tak nedaří, naopak odstraňuje suché části, aby mohly dále plnit svoji okrasnou funkci a nebyly případně nebezpečné pro osoby v jejich okolí.

Nelení se ani v zimě

Velmi důležité je také pravidelné zalévání, protože rostliny, stejně jako lidé, vodu k životu potřebují. Od konce srpna se zahradník začíná připravovat na podzim. Blíží se totiž hlavní doba nových výsadeb. Dny se zkracují, teploty klesají a člověk se musí ohánět, aby vše stihnul, než venku půda zamrzne. Ani přes zimní období pracovník údržby zeleně nespí. Kácejí se stromy suché, poškozené, napadené patogeny nebo provozně nebezpečné. Obvykle se také realizují úpravy zeleně v různých částech města. A dostáváme se opět na začátek, a to jsme vyjmenovali pouze zlomek toho, co se během jednoho roku ve městě děje.

Rozšiřujeme tým

Péče o zeleň je nekonečná práce, ale v dobrém slova smyslu, která však může člověku přinášet radost z dobře vykonaného a prospěšného díla, které je vidět. A věřte, není nic lepšího, než když vaši snahu ocení lidé procházející kolem, ptáci stavějící si hnízdo v keřích, které jste vysázeli a barevné květinové záhony lákající včely, čmeláky a jiný hmyz. Podmínkou pro výkon tohoto zaměstnání je pozitivní vztah k rostlinám a lidem, snaha tvořit, učit se a být prospěšným členem kolektivu.

Nabídku práce a bližší informace naleznete zde.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Správa městských lesů, květiny, zahradník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pracujte na čerstvém vzduchu, hledáme nové zahradníky a zahradnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.