Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stát přispěje lidem na opravy domů v městských památkových rezervacích a zónách. Přihlášky zaneste na magistrát

Vlastníci nemovitých kulturních památek, které se nachází v městských památkových rezervací (MPR) a městských památkových zónách (MPZ), by měli zpozornět. Odbor památkové péče Ministerstvo kultury ČR totiž vyhlašuje Program regenerace MPR a MPZ na rok 2023.

„Do programu se mohou přihlásit také fyzické nebo právnické osoby, které vlastní movité kulturní památky pevně spjaté se stavbou, jako jsou například hlavní oltáře nebo varhany v kostelech, pokud je tato stavba kulturní památkou v už zmíněných lokalitách,“ uvedla pro městský web Ježkovy oči Dana Závodská, vedoucí oddělení památkové péče v Jihlavě.

Žádosti do Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2023, zpracované na předepsaném aktuálním formuláři, včetně předepsaných příloh, mohou zájemci zasílat nebo osobně donést na oddělení památkové péče Magistrátu města Jihlava nejpozději do 27. října 2022.

„Pozdě podané žádosti budou vyřazeny a nebudou dále hodnoceny. Stejně tak neúplné žádosti, které nebudou ke stanovenému termínu na výzvu našeho oddělení doplněny,“ upozornila Dana Závodská.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky oprava, městská památková rezervace, městská památková zóna, Jihlava, památková péče, Ministerstvo kultury České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stát přispěje lidem na opravy domů v městských památkových rezervacích a zónách. Přihlášky zaneste na magistrát | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.