Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kvalitním batohem proti skolióze. Bagmaster představuje unikátní zádový systém

PR článek

Více než 80 procent dětí nastupuje do školy s vadným držením těla. A přitom ten největší nápor – nošení těžkých učebnic a shrbené sezení v lavicích – je teprve čeká. Česká firma Bagmaster proto ve spolupráci s předními českými odborníky vytvořila pro novou kolekci školních batohů unikátní zádovým systém, který podporuje napřímenou chůzi a minimalizuje riziko vzniku skoliózy.

Zdravé školní batohy navržené profesionály

Na vytvoření anatomického zádového systému se podílela lékařka Kateřina Smíšková, která se věnuje léčbě a prevenci skoliózy u dětí ve věku od 5 do 18 let, a konstruktéři dětských autosedaček. 

Nový zádový systém Bagmaster.

Klíčovým prvkem je odlehčený bederní pás z prodyšné síťoviny proporčně přizpůsobený tělu školáků. Spolu s hrudním pásem jsou nenahraditelnými pomocníky v každodenním boji s těžkým batohem. „Děti je potřeba naučit, aby si vždycky po nasazení batohu zapnuly hrudní i bederní přezku a pásy pořádně dotáhly. Bederní pás si tak pěkně sedne na pánev, obejme ji a zatíží právě oblast pánve a nohou. Batoh díky tomu nesedí pouze na ramenou a páteři,“ vysvětluje rehabilitační lékařka Smíšková. Správně zapnuté pásy přenesou na dolní část těla více než polovinu váhy.

Mudr. Kateřina Smíšková ukazuje, jak má bederní pás správně zatížit pánev.

„Rozložení váhy od pasu dolů je důležité proto, aby nevznikal tlak do spodních zad s prohnutím a s předklonem těla,“ dodává Smíšková. „Při zapnutí hrudního i bederního pásu je batoh navíc stabilní a dobře drží na zádech dítěte,“ říká Andrej Sitár, produktový specialista české firmy Bagmaster.


Prodyšný a odlehčený bederní pás plní zdravotní funkci a navíc na batohu dobře vypadá.

Pro správné rozložení váhy a napřímenou chůzi je žádoucí také udržet těžiště co nejvíc u zad. „Proto mají batohy v hlavní komoře speciální kompresní kapsu, do které by školáci měli dávat ty nejtěžší věci,“ popisuje Sitár. Navíc měkké ale maximálně nízké polštářky nového zádového systému batoh zbytečně neoddalují. „Těžiště těch nejtěžších předmětů se naloží pěkně na tělo, zatíží popruhy a nedochází k takovému prohýbání a zatížení bederní páteře,” doplňuje lékařka pro dětské pacienty se skoliózou. 


Batohy, ze kterých jsou nadšené děti i rodiče? Podívejte na představení nové kolekce Bagmaster.

Nová kolekce batohů Bagmaster  má také přítahově všité a anatomicky tvarované ramenní popruhy. „Vykrojení popruhů kolem krku je velmi příjemný prvek. Popruhy tak nedráždí horní trapézy, tu část krku, která je přetěžovaná sezením a psaním,“ říká Smíšková. Přitahovací gumy drží batoh mírně přizvednutý, při chůzi působí jako jemný antistres a školákovi se díky nim taška lépe nasazuje.

„Kromě dobrého anatomického tvarování vybírejte batoh podle váhy. Je důležité, aby byl lehký, protože do něj dítě narovná těžké sešity a učebnice,“ apeluje na všechny rodiče Smíšková. Dodává, že naprosto nevhodné jsou těžké batohy s robustním molitanovým polstrováním. „Naše nová kolekce batohů a aktovek je maximálně odlehčená. Od celkové konstrukce, zádové výztuhy až po bederní pás. Všechny tašky vhodné pro děti do 3. třídy i většina dalších batohů váží méně než kilogram,“ dodává Sitár. 

Investovat do zdraví dětí se vyplatí

Důsledky nošení příliš těžké nálože na zádech, špatně tvarovaného zádového systému ale taky třeba nesprávného nastavení ramenních popruhů, nevhodné výšky pracovní plochy a sedavého stylu života se nemusí ukázat hned. Ale každý špatný pohyb a návyk se, zvlášť u citlivých dětských zad, dříve či později projeví vadným držením těla, skoliózou, bolestmi hlavy nebo jinými rehabilitačními obtížemi. Přitom se většině problémů dá snadno předcházet. Například ergonomickými pomůckami a pravidelným pohybem. Tak vykročte do nového školního správnou nohou a se správným batohem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bagmaster

Štítky škola, školní batohy, kvalitní školní výbava, zdraví, skolióza, batoh, BAGMASTER, pánev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalitním batohem proti skolióze. Bagmaster představuje unikátní zádový systém | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.