Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kolem krematoria v Jihlavě vzniká nové oplocení. Hotové bude na konci prázdnin

Více než kilometr měří nový plot v areálu jihlavského krematoria, který bude již brzy kompletně hotový. Ten nahradí dožilé stávající oplocení. Součástí opravy je i výměna starých dvoukřídlých bran.

Původní oplocení z ocelových sloupků a pletiva už bylo ve špatném stavu, proto byla nutná jeho výměna. V těchto dnech pracovníci specializované firmy dokončují výměnu starého pletiva a ocelových sloupků kolem pravé části areálu. „Dožilé stávající oplocení o výšce asi 1,6 metrů v délce asi 500 metrů nahrazují novým, které tvoří svařované ocelové panely na sloupcích s průměrnou výškou 1,8 metrů včetně podhrabových desek," uvedl v tiskové zprávě vedoucí oddělení správy realit Ondřej Stránský.

Jihlavské krematorium, které je jediné na Vysočině, v roce 2021 uskutečnilo 2400 kremací. Začalo se stavět v roce 1971. V roce 1983 se uvedlo do provozu úložiště v urnovém háji a v témže roce byla zrenovována kremační pec. K původní kremační peci byla nová pec osazená v roce 1998. Krematorium v minulých letech prošlo rozsáhlou modernizací a jeho zařízení splňuje nejpřísnější požadavky kladené na důstojnost smutečních obřadů, tak i na hygienické a ekologické normy. 

Nový plot by měl být hotový do konce srpna, součástí opravy je i výměna starých dvoukřídlých bran. Hotovo by mělo být do konce srpna. 

Skoro 2,5 milionů korun 

„Levou část areálu jihlavského krematoria pracovníci specializované firmy opravili už v loňském roce. Dohromady tak zrekonstruovali oplocení o celkové délce 1,22 kilometru. Hodnota zakázky činí 2,4 milionů korun," vyčíslil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky plot, oplocení, areál, krematorium, rekonstrukce, oprava, Jihlava, pec, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolem krematoria v Jihlavě vzniká nové oplocení. Hotové bude na konci prázdnin | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.