Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pacov připravuje opravu atletického stadionu za takřka šest milionů korun

Pacov na Pelhřimovsku připravuje opravu atletického stadionu za takřka šest milionů korun. Je to nejvytíženější stadion v Pacově, v provozu je 13 let. Vedle atletického TJ Slavoj Pacov stadion využívají pro sportování i hasiči, fotbalisté či veřejnost. Nyní potřebuje opravu povrchu i jeho podloží, za TJ Slavoj Pacov řekl Radek Vitovský.

„Betonová místa už jsou propadlá, už jsou tam vyloženě ďolíky, potom jsou tam propadlé obrubníky, už se to bortí a po každé zimě, když tam nateče voda, tak se to trhá. A tartanová dráha už je taky vyšlapaná," popsal závady sportoviště Radek Vitovský.

Stadion podle něho město potřebuje, bez něj by se ve městě nemohly pořádat žádné závody a hrozil by zánik atletického oddílu, který má asi 160 členů.

Stadion byl v nedávné době víc využívaný i kvůli tomu, že se rekonstruoval stadion v Jihlavě. Závody se vedle Třebíče přesunuly také do Pacova. „Teď už jsou největší závody za námi, byly tam každý týden, někdy dvakrát do týdne a většinou ten víkend sobota nebo neděle," řekl Vitovský.

V Pacově se konají oddílové závody. Je také dějištěm Banes mítinku, který se koná už přes 50 let. „Byl tam i (koulař) Tomáš Staněk, který tam letos hodil nejlepší český výkon," řekl Vitovský. Na nedávných závodech byl také vícebojař Adam Sebastian Helcelet. „Bývá tam druhá liga mužů, první liga žen. V minulých letech tam bylo i mistrovství České republiky veteránů, je tam i řada dětských závodů, přípravek nebo starších žáků, kterých se účastní až 300 závodníků," řekl Vitovský.

Opravu bude hradit město a měla by být hrazená také z dotace. Zahájená by mohla být příští rok zjara.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto TJ Slavoj Banes Pacov

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Pacov, oprava, TJ Slavoj Pacov, okres Pelhřimov, BANES, spol. s r.o., Tomáš Staněk, Adam Helcelet, Česko, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacov připravuje opravu atletického stadionu za takřka šest milionů korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.