Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlava má nové veřejné záchody, občané mohou zdarma využít toalety ve Zlaté hvězdě a Radniční restauraci

Dvě nové možnosti veřejných toalet mají od začátku srpna k dispozici občané a návštěvníci centra Jihlavy. Už k nim nemusí sestupovat po schodech pod obchodní dům Prior, naopak k dispozici jsou hezčí záchody dvou provozoven na Masarykově náměstí - Radniční restaurace a restaurace Zlatá hvězda.

„K 31. srpnu 2022 skončí veřejné WC pod obchodním domem Prior. Lidé už mají místo nich k dispozici na Masarykově náměstí hned dvojí náhradu,“ říká Radovan Daněk, tiskový mluvčí jihlavského magistrátu. Pro horní část náměstí začaly jako veřejné WC fungovat záchody Radniční restaurace, pro dolní náměstí to jsou toalety v prostorách bývalé herny hotelu Zlatá hvězda.

„Vzhledem k tomu, že jsme prozatím z úsporných důvodů odložili výstavbu nových veřejných toalet v Židovské ulici, v takzvané lokalitě za Snahou, chceme lidem nabídnout kultivovanější prostředí záchodků a hlavně bezbariérový přístup k nim,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast majetku Martin Laštovička.

Podle jeho slov se vedení města dohodlo s provozovateli obou nemovitostí a nové veřejné záchody jsou od 1. srpna přístupné zdarma. Město také nechá na vlastní základy obě provozovny viditelně označit, aby bylo zřejmé, že jde o veřejné WC.

Rada města Jihlavy na svém posledním jednání odsouhlasila tuto změnu s tím, že majitelům provozoven bude za zpřístupnění a provozování toalet platit nájem. V případě Zlaté hvězdy půjde o částku 85 tisíc korun ročně a v případě Radniční restaurace bude město platit 90 tisíc korun ročně. „Město se s provozovateli dohodlo, že použití veřejných toalet bude pro veřejnost bezplatné,“ doplnil Martin Laštovička.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlava

Štítky Jihlava, veřejné WC, toaleta, restaurace, Zlatá hvězda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava má nové veřejné záchody, občané mohou zdarma využít toalety ve Zlaté hvězdě a Radniční restauraci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.