Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Tip na výlet: Nad Vírem se majestátně tyčí skála Klubačice. Nabízí lákavé výhledy do okolí

Krásné výhledy do širokého okolí se nabídnou každému, kdo vystoupí na vyhlídku na skále Klubačice. Ta se tyčí nad obcí Vír na Žďársku.

Skále, která je nejvyšší v okolí, se někdy říká i Daliborka. Bezmála 100 metrů nad hladinou řeky se nachází výhledová plošina se zábradlím, odkud je krásně vidět Hrdá Ves i část samotného Víru.

Plošina byla vybudována na začátku 20. století, konkrétně to bylo v roce 1911. Nahoře je opatřena bezpečnostním zábradlím. Na pamětní desce zasazené do skály je nápis: „Zábradlí toto zbudovala r. 1911 stolová společnost svobodná obec Dalibor z Brna. Vírský Klub grandů s nadací OSF Praha obnovili v r. 2000. Vítej na Klubačici!“

Kudy na vyhlídku? 

Na vyhlídku na skále Klubačice se dá dostat z centra Víru po červeně značené turistické trase. Nahoru vede lesní cesta a výstup není náročný, a tak ho určitě zvládnou i rodiny s dětmi - jen pozor na velký sráz přímo na vyhlídce.

Do Víru se dá snadno přijet autem, ale bez problémů se sem dostanou i ti, kteří nemají auto. Nejbližší vlaková stanice je sice až v deset kilometrů vzdálené Bystřici nad Pernštejnem, do Víru ale zajíždí autobus.

Ohodnoť článek

Foto navylet.cz, kudyznudy.cz | Zdroj navylet.cz, kudyznudy.cz

Štítky tip, výlet, vyhlídka, skála, Klubačice, okres Žďár nad Sázavou, Vír, Praha, Daliborka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na výlet: Nad Vírem se majestátně tyčí skála Klubačice. Nabízí lákavé výhledy do okolí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.