Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Horní Kosov má nově osadní výbor. Společná setkání se budou konat každé první pondělí v měsíci

V Jihlavě přibyl další osadní výbor, což je vlastně takové malé zastupitelstvo, kdy jejich členové mohou používat přidělené finanční prostředky, podílet se na konzultacích plánovaných změn ve veřejném prostoru nebo pořádat kulturní akce. Nově se tak stalo na Horním Kosově.

O založení osadního výboru rozhodli na svém posledním zasedání jihlavští zastupitelé, kdy během hlasování zvedli ruku všichni přítomní zastupitelé. 

„Kosovští zvou rovnou na společná setkání, která se konají vždy první pondělí v měsíci od 18 hodin v místní restauraci Formanka, kde se také bude konat větší sousedské setkání, a to 25. června od 16 hodin. Odpoledne bude připraven program pro děti a od 19.30 hodin zahraje China Blue," dodává za jihlavskou radnici její mluvčí Radovan Daněk. 

Nový osadní výbor v Horním Kosově má devět členů, jmenovitě to jsou: Martin Hyský, Radek Popelka, Milan Vilímek, Vít Prchal, Jakub Urban, Roman Váňa, Filip Děchtěrenko, Gabriela Hautová a Alena Němcová. Předsedou tohoto výboru se stal Roman Váňa. 

Šestnáctka osadních výborů 

Město Jihlava má aktuálně 16 osadních výborů. Kromě již zmíněného Horního Kosova jakési malé zastupitelstvo už funguje v Antonínově Dole, Červeném Kříži, Heleníně, Henčově, Herolticích u Jihlavy, Hosově, Hruškových Dvorech, Kosově u Jihlavy, Pávově, Pístově, Popicích, Sasově, Starých Horách, Vysoké a ve Zborné. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava

Štítky osadní, výbor, zastupitelstvo, Horní Kosov, Kosovo, Jihlava, Roman Váňa, Martin Hyský, Radek Popelka, Červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horní Kosov má nově osadní výbor. Společná setkání se budou konat každé první pondělí v měsíci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.