Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavští strážníci pomohli s porodem holčičky. Její rodiče doprovodili do nemocnice s houkačkou a majáky

Na porod své dcery určitě dlouho nezapomenou novopečení rodiče, které k porodu doprovázeli jihlavští městští strážníci. Nastávající tatínek měl strach, že kvůli silnému provozu a několika semaforům nestihne svoji ženu včas doprovodit do nemocnice k porodu. Zavolal proto na tísňovou linku.

Hovor, který proběhl v pondělí 9. května po 20. hodině, přijal operační strážník jihlavské městské policie. V telefonu pětadvacetiletý muž, nastávající tatínek, oznámil, že veze do porodnice svoji ženu, která už začala rodit. Měl obavy, aby kvůli silnému provozu a průjezdem přes několik světelných křižovatek stihli přijet do porodnice včas a v pořádku.

„Aby předešel časovému prodlení, požádal o doprovod městskou policii. Po domluvě se strážníkem vyčkala hlídka městské policie na osobní automobil na periferii města a za použití výstražného zařízení doprovodila rodiče na urgentní příjem jihlavské nemocnice," uvedla ve zprávě pro novináře Květa Procházková z jihlavské městské policie.

Příběh má dobrý konec, zdravá holčička se narodila v jihlavské porodnici za necelou hodinu, konkrétně ve 20:47. 

Martínek se narodil v sanitce

Do porodnice to nakonec nestihli rodiče malého Martínka, který se narodil v lednu 2021. Jeho porod proběhl přímo na dálnici za asistence záchranářů z Velké Bíteše. Těhotnou maminku ze Žďárska zaskočily cestou do porodnice na kontrolu natolik silné kontrakce, že byla spolu s partnerem nucena zastavit a přivolat si na pomoc záchrannou službu. Během transportu však kontrakce ještě zesílily a velkobítešským záchranářům bylo jasné, že do porodnice dojet nestihnou.

Do porodnice to rodiče ze Žďárska nestihli. Martínek se narodil v sanitce na dálnici

Unikátní službu zažili záchranáři z Velké Bíteše. Ti v pondělí dopoledne přímo na dálnici pomáhali u porodu malého Martina, kterému se na svět chtělo o něco dříve, než byli rodiče schopni se dostat do porodnice.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Město Jihlava

Štítky porod, doprovod, provoz, doprava, strážníci, miminko, narození, Jihlava, obecní policie, Lékárenský komplex Jihlava, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Zvěřina

Konečně taky udělali i něco užitečného....

Úterý, 10. května 2022, 19:32Odpovědět

Jihlavští strážníci pomohli s porodem holčičky. Její rodiče doprovodili do nemocnice s houkačkou a majáky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.