Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Trojhlas – projekt, který spojuje tři evropské školy

PR článek

Po delší pauze je opět možné potkávat se s partnery z různých škol v rámci programu Erasmus+. SUPŠ Jihlava-Helenín přivítala studenty a učitele ze slovenské Žiliny a polského Zakopaného. Od 3. do 12. dubna 2022 všichni společně pracovali na tématu Geometrická kompozice, nosnou technikou byl sítotisk.

Cílem projektu Trojhlas je vyměnit si zkušenosti při práci s různými výtvarnými technikami. První pracovní setkání v režii Soukromé školy uměleckého průmyslu v Žilině muselo proběhnout on-line, přesto se podařilo seznámit studenty s fotografickou technikou kianotypie a nakonec si tuto zajímavou práci všichni reálně vyzkoušeli u nás v Jihlavě. A nejen to, studenti se naučili pracovat se sítotiskem, vznikla série volných kompozic s motivem geometrie a také řada ,,šitých obrazů“, inspirovaných vším, co nabízí zázemí a materiál v ateliéru Design oděvu a módních doplňků.

Dojmy z celého pobytu v rámci rozhovoru popsala slovenská studentka Viki Hanajíková, která na otázku, jak se jí u nás líbí a co nového si vyzkoušela, odpověděla: ,,Jihlava je krásné historické město se spoustou kaváren, ještě nás čeká výlet do Kutné Hory a samozřejmě také hodně práce ve vaší škole. Ta je obrovská, zatímco my jsme taková malá škola v centru Žiliny, takže je to pro nás trochu šok. Prostory helenínské školy jsou navíc velice pěkné.“

„V rámci práce jsme rozděleni do smíšených skupin, právě jsme začali tvořit plátno plné geometrických tvarů, na námětu se musíme všichni dohodnout a vytvořit ho společně, důležitá je spolupráce a kreativita. Je to práce přibližně na dva dny. Pak nás čeká sítotisk. To je dost zajímavé, protože kromě práce na projektovém zadání si můžeme vyrobit i něco pro sebe, např. potisk trička a tašky,“ doplnila.

Co ještě čeká účastníky projektu?

V červnu 2022 se všichni setkají v Zakopaném, hlavním tématem zde bude plenér, tedy kresba a malba v přírodě. Dokončovat se bude odborný slovník, zahrnující výrazy v angličtině, češtině, polštině a slovenštině a také komiksový časopis.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ŠUPS Jihlava - Helenín, projekt, Erasmus+, technika, sítotisk, Žilina, Zakopane, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trojhlas – projekt, který spojuje tři evropské školy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.