Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jihlavě se vzpomínalo na události 17. listopadu. Podvečer zazněla městem Modlitba pro Martu

Desítky lidí se dneska odpoledne sešly u sochy klíčů u řeky Jihlavy, aby zavzpomínaly na události 17. listopadu. Akci svými projevy obohatily osobnosti národní i komunální politické scény. Sváteční atmosféru pak podvečer doplnila píseň Modlitba pro Martu, která po celém městě zněla z amplionů.

Při vzpomínce na Den boje za svobodu a demokracii si slovo vzal předseda senátu Miloš Vystrčil, dále poslankyně Eva Decroix a zastupitel města Josef Kodet. Mezi přítomnými nechyběla ani jihlavská primátorka Karolína Koubová, hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek, náměstek primátorky Petr Ryška nebo radní Jaroslav Vymazal.

Celou akci uspořádal Petr Palovčík a Spolek pro navrácení sochy TGM do Jihlavy.

Přesně v 17:11 hodin zazněla z amplionů píseň Modlitba pro Martu v podání Marty Kubišové. Večer se pak jihlavská radnice rozzáří pod světly v barvách státní trikolory. K této iniciativě se kromě Jihlavy zapojí ještě dalších 69 budov ve více než 20 městech a obcích celé České republiky.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Miloš Vystrčil, Eva Decroix, Karolína Koubová, Vítězslav Schrek, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, Petr Ryška, Jaroslav Vymazal, Marta Kubišová, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se vzpomínalo na události 17. listopadu. Podvečer zazněla městem Modlitba pro Martu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.