Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Třešť zahájí rekonstrukci bývalé školy na náměstí, přestěhuje tam ZUŠ. Vznikne tam sál pro skoro 100 diváků

Třešť na Jihlavsku začne v nejbližších týdnech rekonstruovat bývalou školu na náměstí T. G. Masaryka, která je už asi deset let prázdná. Město tam pak přestěhuje základní uměleckou školu (ZUŠ). Na přestavbu bývalé školní budovy dostalo dotaci. Včetně daně za ni zaplatí okolo 70 milionů korun, řekl starosta Vladislav Hynk (KDU-ČSL).

Dotaci má město slíbenou z programu ministerstva pro místní rozvoj. Rekonstrukci školy zadalo stavební firmě Starkon, která podle věstníku veřejných zakázek podala ve výběrovém řízení nabídku jediná. Budovu bývalé školy stavbaři převezmou v tomto měsíci.

„Máme uzavřenou smlouvu s tím, že dokončení stavebních prací by mělo být v polovině příštích letních prázdnin," uvedl Vladislav Hynk. Pokud všechno půjde bez problémů, mohla by podle něj základní umělecká škola zahájit příští školní rok už v nově upravených prostorách.

Sál pro 90 sedících diváků 

Třípodlažní historickou budovu opustila střední škola kvůli úbytku žáků, převzalo ji město. Hledalo možnosti, jak ji využít. Zvažovalo tam například přemístit radnici nebo vytvořit místo pro výstavy. Opravenou budovu nakonec poskytne základní umělecké škole, která teď má třídy ve vrchním patře radnice, ale která by podle starosty potřebovala víc místa.

V opravené bývalé škole budou třídy ZUŠ ve dvou patrech. V přízemí, kde byla tělocvična a jídelna, vznikne sál pro 90 sedících diváků. Využívat ho bude základní umělecká škola i jiní pořadatelé akcí, uvedl Hynk. V přízemí budovy budou také tři komerční jednotky, podle starosty by byly vhodné pro lékárnu, cukrárnu a bankovní služby.

Stavbaři budou rekonstruovat školu včetně střechy. Dohodnutá cena díla je asi o milion korun nižší, než radnice předpokládala. Starosta uvedl, že před podáním nabídek projevilo o zakázku zájem několik firem, odradilo je asi to, že město nepočítalo s navýšením nákladů stavby nad stanovený limit. Podotkl, že se teď vývoj na stavebním trhu těžko předvídá.

Ohodnoť článek

Štítky stavby, správa, Třešť, základní umělecká škola, Tomáš Garrigue Masaryk, KDU-ČSL, okres Jihlava, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, radnice, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třešť zahájí rekonstrukci bývalé školy na náměstí, přestěhuje tam ZUŠ. Vznikne tam sál pro skoro 100 diváků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.