Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Takovou nadílku krup jsme v životě neviděli, hodnotí hasiči. Vážnější škody ale včerejší bouřky nenapáchaly

Bouřka s krupobitím, která se přehnala Jihlavou v úterý 3. srpna v podvečer, nezpůsobila výraznější škody na městském majetku. Městská zeleň, budovy i kanalizace nejsou vážněji poškozeny. Krupobití ale zacpalo kanalizaci a na silnice a chodníky vyplavilo štěrk a písek, který se od rána uklízel. Také MHD jezdila v úterý v podvečer bez většího zdržení.

„Takovou nadílku krup jsme v životě neviděli,“ tak hodnotili hasiči zásahy na ulicích Úvoz nebo Romana Havelky. Bouřka v Jihlavě přinesla lokální přívaly krupobití, kdy kroupy dosahovaly velikosti v průměru dvou až čtyř centimetrů. Kroupy zůstávaly na mnoha místech v Jihlavě ještě ve středu dopoledne. Na fotografiích od Sboru dobrovolných hasičů Bedřichov je vidět, že vrstva krup v ulici Úvoz dosahuje 20 - 40 cm.  

„Naštěstí nefoukal silný vítr, takže zeleň v parcích nebo na hřbitově nemáme výrazněji poškozenou,“ uvedl Vladimír Másílko z odboru životního prostředí jihlavského magistrátu s tím, že škody zaznamenají především soukromí zahrádkáři na úrodě ovoce a zeleniny.  „Opravit ale bude nutné zatravněné svahy na novém sjezdu z dálničního přivaděče na ulici Romana Havelky, protože tam tráva a keře nestihly zakořenit a kroupy spláchly zeminu,“ doplnil Másílko.

Hasiči pomáhali s odklízením krup a čerpali vodu z několika zaplavených sklepů a suterénů v Jihlavě a Služby města Jihlavy podle slov mluvčího Martina Málka od rána uklízejí ucpané kanály a čistí silnice a chodníky od vyplaveného štěrku a písku.

Předseda představenstva Dopravního podniku města Jihlavy Radim Rovner informoval, že městská hromadná doprava v Jihlavě fungovala bez komplikací a trolejbusy ani autobusy neměly výraznější zdržení.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky bouřka, kroupy, Jihlava, sbor dobrovolných hasičů, Roman Havelka, Martin Málek, Dopravní podnik města Jihlavy, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takovou nadílku krup jsme v životě neviděli, hodnotí hasiči. Vážnější škody ale včerejší bouřky nenapáchaly | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.